29 juni 2024
16:00

Lekeryd/Svarttorp SK

Referat: Bälaryds IK - Lekeryd/Svarttorp SK

Det blev dramatiskt när A-laget mötte LSSK hemma på Tallåsen. Gästerna vann till slut med 1-2 (1-0) och det var en förlust för oss som var både sur och tung. Detta då LSSK satte avgörande målet på matchens sista spark och därtill var det ett mål som var väldigt omdiskuterat. För att uttrycka saken milt. Målet doftade nämligen offside lång väg.

Vi gjorde annars en bra insats denna eftermiddag och utan att vara alltför enögd så förtjänade vi ingen förlust. Vår första halvlek var i mångt och mycket riktigt bra och vi var det klart bättre laget under första 45 minuterna. Vi tog ledningen redan efter ett par minuter genom Emil Tagesson och det var sedan närmare 2-0 än 1-1. Vi hade ett par riktigt fina lägen att utöka ledningen men 1-0 stod sig halvleken ut.
Även andra halvleken inleddes bra från vår sida men i 55:e minuten förändrades förutsättningarna en hel del då Emil Tagesson drog på sig sin andra varning och blev utvisad. Vi tvingades således avsluta sista 35 minuterna med en man mindre. Och bara ett par minuter efter det röda kortet kvitterade LSSK till 1-1. Sista halvtimmen fick vi mestadels fokusera på att försöka bärga den poäng som vi hade. LSSK flyttade såklart fram sina positioner men vi höll emot bra och de förmådde inte att skapa speciellt mycket farligheter. Vi hade även ett par farliga omställningar där vi kunde ha gjort mål. Och frågan är om vi inte berövades en straff när det var en handssituation i LSSK:s straffområde. Men som sagt skulle LSSK till slut ta med sig alla 3 poäng hem. På tilläggstid satte de 1-2 och målet osade offside lång väg.

Tungt som tusan för oss såklart. Ännu en så kallad hedersam förlust att lägga till handlingarna. Det har blivit ett knippe såna under vårsäsongen, det har varit mycket stolpe ut för oss. Men nu blir det uppehåll några veckor och sedan tar vi nya tag i höst. Spelmässigt har vårsäsongen varit bättre än vad poängskörden visar och fortsätter vi att tro på det så kanske hösten kan bli lite stolpe in för oss istället?