19 juni 2024
19:00

Bälaryds IK

Referat: Ekenässjöns IF - Bälaryds IK

Det blev storstryk för A-laget när vi mötte Ekenässjöns IF på bortagräs. Hemmalaget vann till slut med 5-0 (2-0) och det rättvisa i deras seger går inte att säga nåt om. Vi mötte det bästa motståndet hittills i serien, och om man som EIF ligger med i den absoluta tabelltoppen när halva serien har spelats är det ju ingen slump. Då gör man det på goda grunder.
För vår del saknade vi en hel del folk denna gång av olika anledningar. Dessutom fick folk kliva av under matchens gång pga skador och sjukdomar vilket inte gjorde det enklare för oss. Vi lyckades ändå hålla hyfsat liv i matchen i ungefär 70 minuter. Vi hade svårt att få till de där stora målchanserna men rullade upp en del fina anfall och skapade en del halvchanser. Hemmalaget satte två mål under första halvlek och när vi med ca 20 min slarvade grovt och mer eller mindre bjussade på 3-0 car vi sedan ett slaget lag och EIF gjorde två mål till i slutminuterna. Trist och onödigt att det rann iväg. Roligare fotbollskvällar har vi upplevt.

Nu återstår två hemmamatcher innan sommaruppehållet. Vi får se till att läka krämpor och sjukdomar, ladda om batterierna och knyta näven tillsammans för att få till en bra avslutning på vårsäsongen.