6 mars 2022
14:00

Bälaryds IK

Referat: Ekenässjöns IF - Bälaryds IK

Det blev seger för oss när vi i säsoingens andra träningsmatch mötte seriekonkurrenten Ekenässjöns IF. EIF har ju de senaste åren varit ett pålitligt topplag i sexan men hade väl ifjol något av ett mellanår då de hamnade på den nedre delen av tabellen. I år tar de emellertid ny sats och tror själva på en betydligt bättre säsong. Och inför denna match kom de med två raka segrar (3-1 mot Myresjö och 4-1 mot Bodafors). Men det var alltså vi som lyckades dra det längsta strået genom seger med 0-1 (0-1). Matchen spelades på en soldränkt Heds Arena i Vetlanda. Och det var ju tur för våra tillresta supporters att vädret var kanon för vår matchinledning var definitivt inte det. Första 20 minuterna var inte kul alls. Vi var inte alls på tårna och fick inte igång spelet överhuvudtaget. Slarviga pass, dålig rörelse, dåliga beslut. Lyckades vi erövra bollen så slog vi bort den direkt. Hade det inte varit för att vår målis Alexander Josefsson klivit fram stort med ett par sylvassa parader så hade vi legat under med 2-0 redan efter typ en kvart. Men så i 20:e minuten så fick nästan från ingenstans till ett fantastiskt anfall som var hur snyggt som helst. Nyss nämnde Josefsson inledde det med en fin boll till The Jarl som i sin tur hittade Liam Lindstrand med en fin sjupledsboll. Liam trampade iväg neråt kortlinjen och slog ett perfekt inspel längs marken till Dan Araya som avslutade på ett tillslag med en behärskad bredsida. Mönsteranfall! Och efter målet började vi hitta allt mer rätt i spelet och sista 25 minuterna blev klart bättre. Vi började hitta rätt med passningarna och låg rätt i banan på ett helt annat sätt.

Vi fortsatte på samma linje i andra halvlek och första 30-35 minuterna agerade vi stabilt och hade bra koll på matchen. Vi var även nära att utöka ledningen vid några tillfällen. Främst minns man Genijan Pretenis stolpträff och Linus Johanssons nick på hörna som smet tätt utanför det ena krysset. Även Liam Lindstrand fick ett superläge men fick bollen lite för långt ifrån sig i det avgörande momentet. Sista 10 minuterna blev sedan lite Hawaii-aktiga där spelet blev böljande och EIF hade ett par vassa kvitteringschanser i slutminuterna. Det ena läget fixade Alexander J med en ny toppräddning och det andra smet tätt utanför. Men 0-1 stod sig till slutsignalen vilket ju var gott.

Efter två träningsmnatcher väntar nu tre tävlingsmatcher för oss då Toyota Cups gruppspel drar igång. För de som inte vet så har vi lottats i samma grupp som Gripenbergs BK, Solberga GOIF och IK Vista. Och vi inleder mot Gripenbergs BK på fredag kväll. Vi är formellt hemmalag men matchen kommer spelas på Bredstorps konstgräs i Tranås.
Till den matchen kan vi ta med oss en hel del positiva saker från de träningsmatcher som vi nu spelat. Det finns självklart även mycket som behöver förbättras och slipas på men det är alltid gott för självförtroendet med segrar även om det bara är träningsmatcher. Vi ska nu träna bra på onsdag kväll och sen ladda för att göra en bra insats mot GBK.