27 juli 2024
13:00

Falu BS FK

Referat: BK Forward - Falu BS FK

Forward tar sig an Falu BS hemma på ett soldränkt och inbjudande Trängen, och förlorar med 1 - 2. Och egentligen ganska ologiskt, då man borde avgjort matchen första halvtimmen.

Vi räknar till minst sju stora målchanser och Josef och Eliyo är nära flera gånger, men idag var det svårt att få bollen i mål. Annars måste vi ge beröm till lagets spel och förmåga att skapa målchanser i första halvlek .Då har Falu BS problem, och får också två skador i backlinjen, där Jesper Åman tvingas utgå, i en offensiv ytterbacksroll. Josef ger Forward ledningen tidigt, med ett bra skott vid första stolpen.

Andra halvlek är sämre och Falun kan avgöra med ett friläge kvarten kvar. Kvitteringen i första, i sin enda egentliga målchans av Ibut Younis

Axel Wetteus lagkapten BK Forward

Tycker ändå vi spelar en bra fotboll i första och borde nog haft minst 3 - 0 i halvlek.Sedan blir andra inte lika bra och kanske vi slarvar mer också. Falun ett okej lag, och nu får vi ladda om inför Grebbestad borta om en vecka. För oss gäller att sätta våra klara målchanser, samtidigt som jag tycker vi släpper lite enkla bakåt.

Daniel Björkman Falu BS ledarteam

Måste erkänna att vi är illa ute i början av matchen, och visst kunde Forward ha gjort mer mål än ett då, men tycker vi jämnar ut spelet efter en halvtimme, och kvitterar också med ett snyggt mål. Sedan är andra halvlek jämnare, och vi kan ta ledningen, inte helt orättvist och är ändå ganska nöjd med grabbarna - en riktigt ung trupp och relativt tunn.
Själv har jag börjat träna så smått, och hoppas på spel längre fram, men ovisst när. Sedan en upplevelse för Jesper och mig att komma "hem" till Trängen och Forward, som betytt så mycket för oss båda.

Laget: Buster Runheim, Henrik Cullberg, Wilgot Rydborg, Emil Rolland, Johannes Danho, Johan Chamoun, Axel Wetteus, Henric Asp, Eliyo Turkan, Josef Ibrahim, In kom: Sixten Eriksson (60), Jesper Nilsson (60), Bilal Fousseni (60), Simon Dnielsson (65), Eli Nzau (85), Adam Bareké (85), Erik Rolland (80)

lör 2 mar 2024, 12:15 Falu BS FK - BK Forward 3 - 0