Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ärentuna SK Seniorlag Herrar

14:30

Ärentuna SK

Säsongens första match: Rosersbergs IK 2 - Ärentuna SK

El comienzo de un nuevo capitulo
Första matchen för säsongen, och inte minst, första matchen tillsammans för det nya seniorlaget.

Träningsmatchen den 2/4-2017 borta mot Rosersbergs IK 2, (hemmahörande i Herr Div 8 Östra), blev en bra genomkörare för vår del och en bra match att kunna ha som utgångspunkt när vi bygger vidare mot seriepremiären den 7:e maj.

FÖRSTA HALVLEK

Vi startar matchen med en 4-2-3-1 uppställning och det märktes direkt från start att detta var vår första match då det stundtals var väldigt stirrigt och många som saknade matchtempo. Ska man vara ärlig så såg det nästintill bedrövligt ut under de första 20 minuterna och det var inte konstigt att Rosersberg tog ledningen med 1-0 efter ett fint inspel från deras högerkant, skott i ribban och mål på returen. Utöver ledningsmålet fick Rosersberg även en straff. Straffen är ganska svagt slagen och jätten i målet, Arvid Lind, räddar både straffen och håller returen på der. Just Arvid borde däremot kanske ha blivit frilägesutvisad redan efter någon minut till följd av ett miss i kommunikationen med försvaret, men domaren missade uppenbarligen det hela då det inte blev någon åtgärd.

Efter de första 20 minuterna flyttar vi ner yttermittfältarna lite i position för att hjälpa ytterbackarna ytterligare vilket resulterar i att vi börjar äta oss in i matchen mer och mer. Mot slutet av första halvleken kommer även kvitteringen genom - den för matchen inlånade - Alexander Saidizand som med ett vackert distansskott drar upp bollen i bortre krysset. Något mer händer inte i halvleken och 1-1 efter första halvlek är något vi får vara väldigt nöjda med då det likaväl kunde varit 3-0 till Rosersberg på resultattavlan i paus!

ANDRA HALVLEK

I den andra halvleken kommer vi ut betydligt starkare och vågar även att hålla i bollen på ett mycket bättre sätt än vad vi gjorde i första halvlek. Vi agerar generellt sett stabilt under hela andra halvlek och släpper inte till speciellt mycket bakåt, samtidigt som Arvid agerar säkert i mål vid de sekvenser som Rosersberg tar sig genom.

Däremot skapar inte heller vi några vidare lägen då vi har svårt att få till den avgörande passningen. Närmast ett mål hos oss är dock Jesper Lindeberg som drar en snygg frispark i överkanten av ribban. Under slutminuterna pressar Rosersberg på för ett segermål men det enda som händer är att Felix Jonsér drar på sig ett gult kort och vi lyckas hålla undan och spelar därmed 1-1 i lagets första match tillsammans! Utifrån förutsättningarna så får 1-1 ses som mycket godkänt. Vi växer tillsammans under matchens gång och vi kommer utan tvekan att fortsätta växa tillsammans som ett lag fortsättningsvis också!

Matchens stora viking är utan tvekan Arvid Lind i målet som - om man bortser från kommunikationsmissen med försvaret i början - gör en otroligt stark insats med en straffräddning, stabilt spel i luftrummet och ett gäng avgörande räddningar. Än mer heroisk blir insatsen då han skadar handen i samband med att han räddar returen på straffen i mitten av första halvlek men fortsätter spela vidare. Tyvärr visar det sig senare under kvällen att Arvid fått en fraktur på knogen och kommer bli borta i minst fyra veckor. Väldigt tråkigt och vi hoppas att han är tillbaka så snart som möjligt!

Vi tackar Rosersbergs IK 2 för matchen och blickar nu framåt och hoppas på en otroligt rolig säsong i Herr Div 8 Västra.