28 april 2023
18:45

Alvesta GoIF

Referat: Alvesta United FK - Alvesta GoIF

En derby match som blev en publik match. Mycket lovades och jag tror att det mesta infriades. Matchen startar avvaktande och ganska jämnt. Vi bränner tyvärr tre riktigt fina lägen/frilägen samt så får vi inte med oss domslutet i ett läge när deras sista man river ner Mustafa som skulle haft fritt fram mot målet. Såklart rött kort till AGIF försvararen där såg de flesta förutom domaren som tyckte att det räckte med ett gult kort. Sedan känns det riktigt surt när AGIF tar ledningen ur ingenting 5-6 min innan första halvlekens slut. Andra halvlek justerar vi lite och gör några ändringar för att hitta mer bredd och djup. Vi kommer fint på vänsterkanten där Emilio bryter in fint förbi två backar in i straffområdet och blir överkörd och en såklar straff skulle vi ha haft. Men till stor besvikelse så friar domaren även i detta läge!
Det som händer sedan är att AGIF får en hörna, där vi missar markeringen totalt och de gör 2:0 ur en död vinkel.
I slutet så lyfter vi laget och trycker på. Matchminut 89 så kommer Kaafi snyggt igenom på högerkanten in i straffområdet och sparkas ner för en straff tillföljd den här gången. Adis är säker från straffpunkten och reducerar till 1:2. Hur många minuter är kvar då frågar sig de flesta? det blev runt 8-9 tilläggsminuter då matchen fick stoppas flertalet gånger i andra halvlek. Matchens sista händelse sker genom långboll från Mirre in i straffområdet som AGIF's målvakt, som för övrigt gör en riktigt bra match idag, inte får grepp om och lämnar ut en retur vid straffpunkten där rutinerade Adis står på rätt ställe och kan enkelt sätta bollen i öppet mål. 2:2 var ett faktum och det sista som hände i matchen. Rättvist? absolut, och vi förtjänade inte att förlora. Stort elog till hela laget som inte ger upp innan domaren har blåst slut på matchen.