19:00

Alets IK

Referat: Kungsbacka IF - Alets IK

Nja, det var inte riktigt så vi ville starta hösten...

Orimliga mängder regn under dagen ledde till att matchen fick flyttas till konstgräs, om man nu kan kalla det konstgräs, skulle mer vilja säga balkongmatta. Någon form av minimum-kvalitet borde det väl ändå krävas för spel i Hallands högsta serie kan jag tycka, men icke!

Regnet skulle visa sig vara väderfenomen nummer två att påverka dagens match. KIF börjar i medvinden och får lite momentum av att vi inte kan använda ytorna bakom deras lag då bollen stannar i vinden, men vi försvarar oss väl och 0-0 känns rimligt i paus.

Med vinden i ryggen i andra känns det som att vi kan få med oss en trea, vi har bra kontroll på halvleken men skapar lite för få avslut mot mål. KIFs ledningsmål kommer efter en inläggsfrispark där vi inte är vakna och tappar markering och bara 3 minuter senare kommer tvåan för KIF också den på frispark, från ca 25 meter otagbart i krysset, ett avslut från den högre skolan i motvind, det lär han inte göra om....

Vi ger oss inte och skapar några bra chanser och oavgjort hade speglat matchen bättre, totalt sett har vi 5 ramträffar och en nick över på mållinjen, men inget nätrassel alls.

Lärdomar: Dra på oss mindre frisparkar runt straffområdet och bli kyligare i våra avslut.

Vi avslutar med några plus i kanten till Vigge, Sebbe.J och Theo för goda insatser. Nu laddar vi för derbyt nästa helg!