Alsens IF - Ås IF 3-2 (2-2)

Äntligen en Alsenseger igen!

Målskyttar Alsen: Liam Nordengren Fors, Anton Blom (Str) Erik Johansson
Ås: Albin Edlund, Mahdi Hazara

Matchen började återigen med ett passivt hemmalag, Ås höll i bollen och slog emellanåt längre bollar i djupet vilket blev farligt och resulterade i bl.a ett ribbskott. I minut 10 så kom en genomskärare som friställde Albin Edlund och 0-1 var ett faktum. Efter detta har de också två frilägen som Mattias i Alsenmålet lyckas avvärja. Men efter detta vaknar hemmalaget till och nu ser det bättre ut. I minut 18 så får vi till ett fint anfall som slutar med att Liam springer sig fri och efter att ha skjutit i stolpen så är han själv framme på returen och trycker in bollen till en kvittering. Nu ökar självförtroendet och Alsen har en mycket bra period, i minut 33 så tar ett Alsenskott på handen på en Ås-spelare i straffområdet och årets första straff utdöms, vår "skyttekung" Anton trycker säkert in straffen och ledning 2-1. Alsen fortsätter ha ett bra spel, har också en högkaratschans men skottet mot ett vidöppet mål blir istället ett hål i luften. På en förlupen boll i djupet, så får vår målvakt Mattias solen rätt i ögonen, tappar ut den ur skopan och Mahdi Hazara kan enkelt rulla in kvitteringen i öppet mål, detta var i minut 42.

Eftersom vi har haft både motsol och motvind i första halvlek så var förhoppningen stor att vi skulle ta över i andra, men solen går i moln och vinden mojnar, surt sa räven!

Andra halvlek blir ett evigt bolljagande från hemmalaget, Ås spelar nu en fin fotboll och vi kommer inte åt dem, låt vara att det inte skapas några jättechanser, mer än att de har några farliga frisparkar, men att inte själva få kontroll på bollen gör att benen i hemmalaget blir tunga och vi får inte riktigt press på bollhållaren. Ås kapten Matin Ebrahimi styr och ställer och Alsen är tillbakapressade större delen av halvleken. Inte alls enligt vår plan, men i minut 85 så får vår kapten Erik tag i bollen en liten bit inne på deras planhalva, ser en lucka och drar på ett riktigt långskott som går i en båge över Ås målvakt och sitter i klykan. 3-2 och jättejubel på plan. Sista minuuterna blir det heta känslor och mycket kamp, en het situation gör att Ås målvakt får sitt andra gula kort och blir utvisad. Trots detta är det nevösa tilläggsminuter, men vid domarens signal så står Alsen åter som segrare av en match! Det var länge sen, men en väldigt skön känsla. Grabbarna var så exalterade att de glömde t.o.m. att tacka publiken efter matchen, detta ber de om överseende med en sån här kväll!

I hemmalaget var det blåställ på ikväll, men extra beröm till Erik Johansson som fick ta många smällar och för hans avgörande mål, beröm också till Johan Oscarsson som spelade på en ovan position som back med bravur.
I Ås och på planen var Matin Ebrahimi den bäste spelaren.

Nu väntar vårens sista match på fredag, Brunflo borta, hoppas vi tar med oss känslan och åter gör en lika bra match!