Referat: Backarnas FF - AIF Barrikaden

Matchen spelades på Backarnas begäran som 9-manna.

Startnia: Fischen – Jennifer, Malin P, Klara – Håkan, Fanny – Elli, Fält, Charlie
Började på bänken gjorde Forsen, Flotow, Andrea, Liedman, Hannah, Felicia och Skans

Eftersom vi bytte runt friskt på mittfält och i anfall känns det inte meningsfullt att berätta när ”avbytarna” kom in och var utan bättre att skriva vilka som delade på uppgifterna i de olika lagdelarna. Fischen stod förstås i mål hela tiden, i backlinjen spelade Malin P centralt hela matchen medan Jennifer, Klara, Felicia och en stund på slutet Flotow delade på ytterbackspositionerna, på mittfältet gick vi runt på Håkan, Fanny, Forsen, Hannah och Skans och i anfallet alternerade Elli, Fält, Charlie, Andrea, Hannah och Liedman.
Precis i början var det Backarna som tog initiativet och de fick också till en hyfsad chans redan i den 3:e min. Det hade dock inte gått mer än 5 min innan vi tog över och sedan förde matchen hela halvleken men hade egentligen bara två riktigt klara chanser, båda från Fälts fötter. Det första redan i den 7:e min när hon drog till med ett riktigt kanonskott i stolpens insida nästan uppe vid krysset men sedan studsade utåt (vilket med tanke på hur den träffade kändes som lite av ett brott mot naturlagarna ). Vid det andra tillfället i den 40:e min kom hon plötsligt helt fri efter att motståndarna slarvat men hennes skott gick tätt utanför stolpen. Oj vad synd det var att hon inte fick avsluta sitt spel hos oss (ska ju flytta till Göteborg) med att göra mål. Som den trotjänare hon varit – om jag räknat rätt var detta hennes 57:e match och hon var ju en av dem som var med i vår allra första match 2019 – hade hon verkligen varit förtjänt av en perfekt avslutning.
Även om vi inte hade så mycket klara chanser i första halvlek hade vi mycket halvchanser och jättemånga bra intentioner med bl.a. väldigt många smörpassningar i djupled. Vi var också väldigt skottvilliga.
Bara 2-3 min innan halvtidsvilan var det nära att de kunde fått ett, lika till spelet sett omotiverat som psykologiskt, ledningsmål när Fischen inte riktigt kunde hålla ett skott men fick tag i bollen igen i absolut sista sekunden/millimetern som det såg ut från läktaren.
Vi trivdes tydligen ännu bättre i motvinden, eller så var det bara tränarstabens geniala instruktioner som gjorde det, men vi startade andra halvlek i ett virvlande tempo med en total speldominans och bombarderade våra motståndare med ständiga avslut. Liedman satte också 1-0 redan i den andra minuten på en passning från vänsterkanten (Charlie?). Bara minuten senare var hon (som verkade vara på ett sjusärdeles spelhumör) nära att göra ytterligare ett mål men skottet som hon avlossade efter några fina dragningar strök någon dm utanför stolpen. Ytterligare en minut senare var det åter nära vad som kunde blivit ett otroligt vackert mål när Fanny slog ett inlägg som Charlie mötte med en otroligt distinkt och klockren nick som tyvärr gick strax utanför målburen.
Sedan dröjde det faktiskt 8 min till nästa gång vi var nära ett 2-0-mål när Fanny hade ett skott i ribbans underkant och ut. Hon hade nog dock bara siktat in sig lite för minuten senare gjorde hon 2-0 på ett långskott. Det hade sedan gått ytterligare 5 min när ett löst avslut från Charlie var på väg mot mål men stannade precis innan mållinjen.
Efter denna väldiga anstormning från vår sida kändes det väldigt snopet när Backarna i den 67:e min när en av deras många rätt tunna spelare trängde sig förbi såväl Malin som Jennifer i sin löpning mot mål innan hon satte bollen rätt elegant stolpe in i bortre. (Vi hade verkligen inte målställningarna på vår sida den här matchen).
Någon ev nervositet bland våra spelare hann det aldrig bli tal om eftersom vi replikerade med ett 3-1-mål bara minuten senare. Maja slog en mot bortre stolpen välplacerad frispark och där mötte inte mindre än tre för dagen vitklädda spelare varav en var Elli som på volley kunde stöta in bollen.
Om inte matchen kändes avgjord efter detta (men det gjorde den ju) så gjorde den det definitivt när vi utökade till 4-1 några minuter senare. Efter en av dagens många fina djupledspassningar kom Liedman helt fri med målvakten och gjorde ett mycket säkert avslut. Vår dominans var nu verkligen total och nu skulle Andrea stiga fram och ta rejält med plats i en för henne tidigare ovan position som central anfallare. Hon avlossade först två skott som gick strax utanför målramen innan det blev tredje gången gillt i den 85:e min när hon fastställde slutresultatet 5-1 med ett ytterst välplacerat avslut precis vid stolproten. Vår målchanskavalkad avslutades sedan i sista min när Fanny hade en farlig volleyklack från nära håll.
Totalt sett en mycket bra insats av de våra med många fina kombinationer utförda med ett till synes stort självförtroende. Som framgår av nedanstående statistik var vi otroligt skottvilliga och utöver alla skott som gick på mål eller i målställningen var väldigt många tätt utanför. Bortser man från matcher som slutar 20-0 eller så är nog vårt totala antal avslut något som inträffar en gång på tusen.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 5-4 Avslut på mål: 15-4 Avslut utanför: 16-8