• Inför Bredaryds IK

Derbyfredag! Det duggar tätt mellan derbyna i år. 19:00 ikväll är det avspark på Rocknevallen, Bredaryd. Hemmalaget Bredaryds IK har börjat säsongen bra om man bortser från storförlusten mot SGOIF som slutade 3-11. Man ligger just nu på en fjärdeplats, bara två poäng efter tabelltvåan Råslätts SK. Tränare Senad Zulovic gör sin tredje säsong i Bredaryd där han assisteras av den spelande tränaren Zoran Sredojevic. Zoran är en spelare som vi minst sagt får se upp för, då han i skrivande stund leder skytteligan på 10 gjorda mål på fem matcher. Mer än hälften av lagets mål i år. Vi kommer från en av dom bättre träningsveckorna på länge och alla är uttagningsbara, förutom Anton Sveningsson som är avstängd efter sitt tredje gula. Truppen ser ut enligt följande: Elias Gunnarsson (mv) David Baselt Felix Carlsson Hugo Nilsson Axel Hallberg Markus Nyström Lucas Eriksson Pontus Åqvist August Gunnarsson Dennis Andersson Filip Albertsson Nicklas Henningsson Gustav Olsson Abdou Darboe Sebastian Nyström Jonatan Eriksson Elis Aronsson Vi hoppas att ni som vanligt kommer och stöttar oss. Förhoppningsvis kan vi bjuda tillbaka med en trepoängare denna kväll! A-lag Herrar för 4 timmar sedan 0kommentarer
  • Referat Värnamo Södra FF

Det blev inte den fredagen som många hade önskat sig. Bortalaget Värnamo Södra var både starkare och hungrigare vilket gjorde att dom tog med sig tre poäng hem till Värnamo. Minut 1: Vi slarvar vilket gör att V-Södra får ett bra läge direkt men Elias gör en fin räddning. Minut 6: Hörnvariant där vi kommer till skott men det blockeras av försvarare. Minut 12: Sebbe rycker sig förbi sin försvarare och sätter in ett inlägg på Abdou som nickas utanför. Minut 17: 0-1 V-Södra. Vi har flyttat upp folk och gästerna ställer om blixtsnabbt vilket resulterar i ett friläge och ledningsmål. Minut 27: Baselt kommer runt på sin kant och hittar in till Agge som inte får till avslutet och bollen går utanför. Minut 33: Ny hörna där bollen dimper ner till Agge men skottet över. Slut på första halvlek och det var en ganska jämn halvlek. Vi har lite mer boll men bortalaget försvarar sig på ett bra sätt. Minut 54: 1-1 Agge (Anton). Anton har klivit ut på högerkanten och slår ett inlägg längs backen som Agge hinner först på och sätter dit kvitteringen. Minut 60: 1-2 V-Södra. Gläden var kortvarig. Värnamo Södra sätter fart och tar sig förbi längs deras högerkant och spelar in på en fristående spelare som enkelt kan rulla in ledningsmålet. Minut 62: 1-3 V-södra. Bara två minuter senare så gör dom mer eller mindre än repris på föregående mål. Vi får inte undan bollen och gästerna straffar oss direkt. Minut 65: Elis byter med Baselt. Minut 70: Elis lägger ett lite för långt inlägg men Sebbe snappar upp den och skickar in den på nytt. Bollen nickas mot mål men målvakten gör en bra räddning. Minut 78: Sebbe bryter bollen för mittbacken och spelar till Agge som har öppet mål, men en försvarare hinner in och blocka skottet till hörna. Minut 80: Agge byter med Enet. Minut 84: Elis testar skott som går strax utanför. Minut 93: Långt inlägg på bortre där Nicke finns som nickar bollen i stolpen. Matchen slut och slutresultatet skrivs till 1-3. Återigen så gör vi inte en dålig match, men det är dom där sista procenten som fattas. Värnamo Södra är dessutom bättre i båda straffområdena och då blir det svårt att vinna matcher. Stort tack för ert stöd. Även denna hemmamatch så var det en riktigt fin publiksiffra! Nya tag på fredag då det är derby borta mot Bredaryds IK på Rocknevallen. Avspark 19:00. Dagens hattar: 3 hattar - 2 hattar - Elis Aronsson. Ett piggt inhopp där han visar att han vill något. 1 hatt - Filip Albertsson. Ett piggt inhopp där han visar att han vill något. A-lag Herrar för 17 timmar sedan 0kommentarer
  • Referat Hovslätts IK 0-1 (0-0)

Äntligen så kom säsongens första trea när Hovslätts IK besegrades med 0-1 under fredagskvällen. Laget såg ut enligt följande: Gurra Abdou Sebbe Åqvist Katten Baselt Mackan Nicke Anton Dennis Elias Avbytare: Elis, Hallberg, Jonte, Nisse, Enet, Janne och Agge Minut 1: Redan i första minuten så sätter Elias en lång utspark som Abdou skarvar fram till Sebbe men skottet går utanför. Minut 7: Hemmalaget skrapar fram en chans men även detta avslut går strax utanför. Minut 11: Åqvist hittar fram till Gurra som får friläge men bollen studsar ifrån honom och han får inte till avslutet. Minut 21: Bra press högt upp i banan gör att Sebbe avslutar men Hovslätts målvakt gör en bra räddning. Minut 23: Slarvigt uppspel från oss och motståndarna testar skott från 30 m som håller på att segla in i bortre. Minut 30: Sebbe spelas fram i friläge från kanten men hans hårda skott går precis ovanför ribban. Halvtid och det är en ganska jämn första halvlek. Hemmalaget med lite mer boll men det är vi som har dom vassaste målchanserna och borde tagit tillvara på något av alla lägen. Två byten görs i halvlek och det är Abdou och Baselt som kliver av och in kommer Jonte och Agge. Minut 46: Innan redan första minuten är spelad så spelar Agge fram till Jonte som lobbar in ledningsmålet men domaren dömer bort målet för offside. Minut 47: 0-1 Agge (Sebbe). Det dröjer bara en minut tills nästa läge. Sebbe spelar fram Agge i friläge. Målvakten räddar skottet men returen nickas in i öppet mål. Minut 51: Anton testar skott men målvakten räddar. Minut 55: Jonte får ett läge från kanten men bollen smiter precis utanför stolpen. Minut 57: Katten lobbar fram ett friläge till Agge men målvakten räddar. Minut 67: Åqvist får bollen på offensiv planhalva och går förbi sin gubbe innan han sätter skottet i stolpen. Minut 71: Sebbe kliver av och Elis kommer in. Minut 75: Elis får in ett bra inlägg i riktning mot Gurra men målvakten hinner precis mellan. Som Hjalmar sammanfattade referatet: VINST! Säsongens första nolla och säsongens första trepoängarna togs med hem till Ås. Oerhört skönt! En bra insats från samtliga idag men försvarsspelet sticker ut. Det är inte bara målvakt och backlinje som gör det bra defensivt utan det är hela laget som offrar sig under andra halvlek och alla förtjänar beröm. Som sagt, mycket försvarsspel under andra halvlek där hemmalaget är skickliga med bollen, men där vi är kompakta och skyddar eget straffområde på ett väldigt bra sätt vilket gör att det bara skapas halvchanser. Nu laddar vi om för Värnamo Södra som kommer på besök på onsdag den 8/5. Matchstart 19:00 på Ryavallen! Dagens hattar: 3 hattar - Elias Gunnarsson. Gör en bra match rakt igenom. Går ut och plockar många bollar vilket gör det enklare för dom båda mittbackarna. 2 hattar - Anton Sveningsson. Gör även han en bra match rakt igenom och när hemmalaget försöker forcera med bollar in i boxen så är han där och nickar bort. 1 hatt - Nicklas Henningsson. Mittbackskollegan till Anton gör även han en bra match. Vinner som vanligt mycket boll i luften och håller ordning framför Elias. A-lag Herrar för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat Anderstorps IF 4-3 (1-2)

Med två divisionsstraffar så gjorde AIF allt för att förlita sig på dessa och köra på det klassiska "Parkera bussen". Detta gjorde man väldigt bra men trots det så gör vi fyra mål och går vinnande ur matchen. Laget såg ut enligt följande: Gurra Abdou Sebbe Åqvist Katten Baselt Mackan Nicke Anton Dennis Lidh Avbytare: Elis, Hallberg, Pontus, Nisse, Enet, Janne och Agge Minut 2: Redan i andra minuten så slår Dennis ett bra inlägg på Abdou men nicken utanför. Minut 3: Bra press från vår sida där vi vinner bollen högt och Åqvist och Gurra kombinerar sig fram men chansen rinner ut i sanden. Minut 20: 0-1 Anderstorps IF. Man tar sin första straff och trotjänaren Kalle Josefsson sätter den säkert i mitten av målet. Minut 32: 1-1 Åqvist (Gurra). Boll som skickas in i straffområdet där både Gurra och Åqvist kämpar för att få in bollen och till slut trycker Åqvist in kvitteringen. Minut 39: 1-2 Anderstorps IF. AIF väljer att ta sin andra divisionsstraff och denna gång slår Josefsson den i Lidhs vänstra hörn. I halvlek så var det ganska frustrerat men i andra handlade det bara för oss att vara kalla. Lägena komma att dyka upp och AIF har inte haft någon mer chans än sina två straffar. Man försvarade sig med näbbar och klor på ett väldigt bra sätt men bollen gick ofta tillbaka till oss. Minut 50: Sebbe hitter in på Baselt som får ett riktigt bra läge men tyvärr inte får till avslutet. Minut 53: 2-2 Baselt (Sebbe). Precis den starten vi ville ha på andra halvlek. Återigen är det Sebbe som hittar in på Baselt men denna gång är det inga misstag från David utan han skickar in kvitteringen vid målvaktens högra stolpe. Minut 54: 2-3 Anderstorps IF. Det svänger fort. AIF sticker upp i ett anfall och skickar in ett inlägg som går förbi deras första gubbe. Bakom där står Dennis som knappt hinner reagera och bollen tar på hans fot och in i egen kasse. Minut 60: Baselt kliver av och Agge kommer in. Minut 68: 3-3 Agge. En längre boll skickas i djupet på Agge men både mittback och målvakt bestämmer sig för att bryta bollen, vilket leder till att dom krockar och Agge får istället öppet mål. Minut 70: Janne byts in och Anton går ut. Minut 71: Fin kombination mellan Abdou och Gurra som sätter Agge i bra läge men han får inte till avslutet. Minut 74: Mackan hittar in bollen på Åqvist centralt som sätter den i djupet på Sebbe. Målvakt och försvarare hamnar på mellanhand och Sebbe sätter in bollen på Agge som återigen har öppet mål och sätter dit ledningsmålet. Minut 76: Kombinerar oss fram längs kanten innan Gurra får bra läge och sätter den i ribban. På returen dyker Åqvist upp och ska slå in i öppet mål men domaren blåser offside. Minut 80: AIF:s bästa chans bortsett från straffarna, men Lidh gör en riktigt bra räddning. Minut 85: Elis in och Sebbe ut. Minut 88: Elis presenterar sig direkt för Åspubliken där han tar ner en boll snyggt, väggar sig förbi sin försvarare med hjälp av Agge men sen går tyvärr hans skott utanför bortre stolpen. Matchen slut och vi är vidare i cupen! Det blev en väldigt tuff match där AIF lägger sig på fembackslinje från start och man har knappt någon spelare på mittlinjen när man försvarar. Men det är också detta som är charmen med Toyota Cup och divisionsstraffarna. Alla matcher blir oftast jämna oavsett divisionsskillnader. Vi gör en helt okej match men kanske inte bjöd upp till något skönlir, men det är avancemanget som räknas. Oerhört roligt att det återigen var mycket publik, nämligen över 150 personer. Ännu roligare var det med grabbarna som hade bildat klack, som jag fått höra heter "Ausanissarna". Vi får väl se om dom håller sig till det namnet eller om det blir något annat. Med flaggor och sång höll dom igång från 45 minuter innan matchstart tills domaren blåste av matchen. Dagens hattar: 3 hattar - Ausanissarna. Fantastiskt roligt initiativ och vi hoppas att dom får med sig ännu fler till nästa match! 2 hattar - Lucas Eriksson. Gör aldrig en dålig match men idag var han extra bra och skötte jobbet centralt med bravur. 1 hatt - Markus Nyström. Hade under matchen väldigt mycket boll och gjorde det jobbigt för AIF på deras högersida. I anteckningarna från vår analytiker Dwe har det också noterats att "Mackan bjuder på show med sin femte klack", redan i minut 20. A-lag Herrar för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför Anderstorps IF

Redan ikväll spelas Omgång 3 i Toyota Cup. Motståndare för kvällen är Anderstorps IF som i år gjort en omstart i Division 6. Vi mötte AIF i mitten av februari och kunde gå segrande ur den matchen med 4-0, men efter det har det gått väldigt bra för det grönvita laget. I gruppen plockade man 9 av 9 möjliga poäng och i första utslagsrundan så slog man ut vår seriekollega Värnamo Södra på straffar. Eftersom AIF spelar i Division 6 så har dom två bonusstraffar som dom får utnyttja under första halvlek. Vi kommer från en rikigt bra match hemma mot Gnosjö IF och vi vill likt förra året försöka komma så långt som möjligt i cupen, men det vill till att vi gör en minst lika bra insats som i torsdags. Elis Aronsson gör ikväll sin debut och han har sett väldigt bra ut på träningarna sen han anslöt sig till oss. Två hemmamatcher har spelats och det har varit fantastiska publiksiffror på nästan 200 personer på båda matcherna. Vi hoppas såklart att det kommer lika många och stöttar i kvällens match! Matchstart redan 18:00 på Ryavallen ikväll. Vi ses där! Truppen ser ut enligt följande: Victor Lidh (mv) David Baselt Felix Carlsson Hugo Nilsson Axel Hallberg Markus Nyström Lucas Eriksson Pontus Åqvist August Gunnarsson Dennis Andersson Filip Albertsson Nicklas Henningsson Gustav Olsson Abdou Darboe Sebastian Nyström Anton Sveningsson Elis Aronsson Pontus Mauritsson A-lag Herrar för 17 dagar sedan 0kommentarer