• Referat Anderstorps IF 4-3 (1-2)

Med två divisionsstraffar så gjorde AIF allt för att förlita sig på dessa och köra på det klassiska "Parkera bussen". Detta gjorde man väldigt bra men trots det så gör vi fyra mål och går vinnande ur matchen. Laget såg ut enligt följande: Gurra Abdou Sebbe Åqvist Katten Baselt Mackan Nicke Anton Dennis Lidh Avbytare: Elis, Hallberg, Pontus, Nisse, Enet, Janne och Agge Minut 2: Redan i andra minuten så slår Dennis ett bra inlägg på Abdou men nicken utanför. Minut 3: Bra press från vår sida där vi vinner bollen högt och Åqvist och Gurra kombinerar sig fram men chansen rinner ut i sanden. Minut 20: 0-1 Anderstorps IF. Man tar sin första straff och trotjänaren Kalle Josefsson sätter den säkert i mitten av målet. Minut 32: 1-1 Åqvist (Gurra). Boll som skickas in i straffområdet där både Gurra och Åqvist kämpar för att få in bollen och till slut trycker Åqvist in kvitteringen. Minut 39: 1-2 Anderstorps IF. AIF väljer att ta sin andra divisionsstraff och denna gång slår Josefsson den i Lidhs vänstra hörn. I halvlek så var det ganska frustrerat men i andra handlade det bara för oss att vara kalla. Lägena komma att dyka upp och AIF har inte haft någon mer chans än sina två straffar. Man försvarade sig med näbbar och klor på ett väldigt bra sätt men bollen gick ofta tillbaka till oss. Minut 50: Sebbe hitter in på Baselt som får ett riktigt bra läge men tyvärr inte får till avslutet. Minut 53: 2-2 Baselt (Sebbe). Precis den starten vi ville ha på andra halvlek. Återigen är det Sebbe som hittar in på Baselt men denna gång är det inga misstag från David utan han skickar in kvitteringen vid målvaktens högra stolpe. Minut 54: 2-3 Anderstorps IF. Det svänger fort. AIF sticker upp i ett anfall och skickar in ett inlägg som går förbi deras första gubbe. Bakom där står Dennis som knappt hinner reagera och bollen tar på hans fot och in i egen kasse. Minut 60: Baselt kliver av och Agge kommer in. Minut 68: 3-3 Agge. En längre boll skickas i djupet på Agge men både mittback och målvakt bestämmer sig för att bryta bollen, vilket leder till att dom krockar och Agge får istället öppet mål. Minut 70: Janne byts in och Anton går ut. Minut 71: Fin kombination mellan Abdou och Gurra som sätter Agge i bra läge men han får inte till avslutet. Minut 74: Mackan hittar in bollen på Åqvist centralt som sätter den i djupet på Sebbe. Målvakt och försvarare hamnar på mellanhand och Sebbe sätter in bollen på Agge som återigen har öppet mål och sätter dit ledningsmålet. Minut 76: Kombinerar oss fram längs kanten innan Gurra får bra läge och sätter den i ribban. På returen dyker Åqvist upp och ska slå in i öppet mål men domaren blåser offside. Minut 80: AIF:s bästa chans bortsett från straffarna, men Lidh gör en riktigt bra räddning. Minut 85: Elis in och Sebbe ut. Minut 88: Elis presenterar sig direkt för Åspubliken där han tar ner en boll snyggt, väggar sig förbi sin försvarare med hjälp av Agge men sen går tyvärr hans skott utanför bortre stolpen. Matchen slut och vi är vidare i cupen! Det blev en väldigt tuff match där AIF lägger sig på fembackslinje från start och man har knappt någon spelare på mittlinjen när man försvarar. Men det är också detta som är charmen med Toyota Cup och divisionsstraffarna. Alla matcher blir oftast jämna oavsett divisionsskillnader. Vi gör en helt okej match men kanske inte bjöd upp till något skönlir, men det är avancemanget som räknas. Oerhört roligt att det återigen var mycket publik, nämligen över 150 personer. Ännu roligare var det med grabbarna som hade bildat klack, som jag fått höra heter "Ausanissarna". Vi får väl se om dom håller sig till det namnet eller om det blir något annat. Med flaggor och sång höll dom igång från 45 minuter innan matchstart tills domaren blåste av matchen. Dagens hattar: 3 hattar - Ausanissarna. Fantastiskt roligt initiativ och vi hoppas att dom får med sig ännu fler till nästa match! 2 hattar - Lucas Eriksson. Gör aldrig en dålig match men idag var han extra bra och skötte jobbet centralt med bravur. 1 hatt - Markus Nyström. Hade under matchen väldigt mycket boll och gjorde det jobbigt för AIF på deras högersida. I anteckningarna från vår analytiker Dwe har det också noterats att "Mackan bjuder på show med sin femte klack", redan i minut 20. A-lag Herrar för 23 timmar sedan 0kommentarer
  • Inför Anderstorps IF

Redan ikväll spelas Omgång 3 i Toyota Cup. Motståndare för kvällen är Anderstorps IF som i år gjort en omstart i Division 6. Vi mötte AIF i mitten av februari och kunde gå segrande ur den matchen med 4-0, men efter det har det gått väldigt bra för det grönvita laget. I gruppen plockade man 9 av 9 möjliga poäng och i första utslagsrundan så slog man ut vår seriekollega Värnamo Södra på straffar. Eftersom AIF spelar i Division 6 så har dom två bonusstraffar som dom får utnyttja under första halvlek. Vi kommer från en rikigt bra match hemma mot Gnosjö IF och vi vill likt förra året försöka komma så långt som möjligt i cupen, men det vill till att vi gör en minst lika bra insats som i torsdags. Elis Aronsson gör ikväll sin debut och han har sett väldigt bra ut på träningarna sen han anslöt sig till oss. Två hemmamatcher har spelats och det har varit fantastiska publiksiffror på nästan 200 personer på båda matcherna. Vi hoppas såklart att det kommer lika många och stöttar i kvällens match! Matchstart redan 18:00 på Ryavallen ikväll. Vi ses där! Truppen ser ut enligt följande: Victor Lidh (mv) David Baselt Felix Carlsson Hugo Nilsson Axel Hallberg Markus Nyström Lucas Eriksson Pontus Åqvist August Gunnarsson Dennis Andersson Filip Albertsson Nicklas Henningsson Gustav Olsson Abdou Darboe Sebastian Nyström Anton Sveningsson Elis Aronsson Pontus Mauritsson A-lag Herrar för 3 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat Gnosjö IF 4-4 (3-0)

Inför storpublik, runt 200 personer, så såg det ut som att vår första seger var på väg att bärgas. Men allt ändrades från minut 85 och framåt. Laget såg ut enligt följande: Gurra Abdou Sebbe Åqvist Katten Baselt Mackan Nicke Anton Dennis Lidh Avbytare: Elias, Nisse, Hallberg, Enet, Jonte, Janne och Agge Minut 3: 1-0 Abdou (Gurra) Drömstart då Dennis fyllt på längs högerkanten och med sitt inlägg hittar han Gurra som nickar tillbaka den till Abdou som sätter dit ledningsmålet. Minut 7: 2-0 Gurra (Åqvist) Åqvist drar iväg en boll i djupet på Gurra. Försvararen skadar sig i vändningen och Gurra blir helt fri och gör inga misstag när han rullar in den i bortre. Minut 14: Bra frisparksläge men motståndarmålvakten gör en bra räddning. Minut 18: Hög press där Åqvist vinner boll och sätter Gurra i bra läge men skottet strax utanför. Minut 20: Återigen bra press och denna gång av Katten som pressar ut Gnosjö till hörna, dessvärre en resultatlös sådan. Minut 30: 3-0 Åqvist (Gurra). Ännu en gång straffar vi bortalaget på deras planhalva och denna gång avancerar Gurra innan han sätter bollen till Åqvist som snyggt sätter dit matchens tredje mål. Minut 39: Bortalagets farligaste chans då man sätter en boll i djupet på sin forward men hans skott går utanför bortre stolpen. Minut 40: Nytt läge för Gnosjö men Lidh räddar. Årets bästa halvlek är färdigspelad. Vi gör mycket väldigt bra, både framåt och bakåt. Defensivt har vi bra koll på dom och bortalaget har egentligen bara en chans. Mycket tack vare att vi vinner bollen redan på deras planhalva. Offensivt går det fort och vi kommer gång på gång in bakom deras backlinje. Minut 51: På nytt vinner vi bollen högt och ribban räddar Gnosjö IF från 4-0. Minut 55: Baselt tar sig förbi sin motståndare på kanten och hittar in på Abdou, men hans skott går utanför. Minut 57: 3-1 Gnosjö IF. Anfall längs deras högerkant och inlägget styrs på Nicke och går oturligt i en båge över Lidh i målet. Minut 66: 4-1 Gurra (Mackan) Mackan slår bollen i djupled på Gurra som tagit sig ut på vänsterkanten. Precis som i första halvlek så rullar han in den kyligt i bortre. Minut 67: Enet kommer in och Baselt kliver av. Minut 68: Bortalaget får ett riktigt bra läge men Lidh gör en superräddning. Minut 73: Janne in och Gurra går av. Minut 81: Enet vinner bollen och sätter Åqvist i läge men skottet går dessvärre utanför. Minut 82: Janne har tagit sig in i straffområdet och får på ett bra skott men målvakten gör en fin räddning. Minut 85: 4-2 Gnosjö IF. Nu trycker motståndarna upp folk i straffområdet. Bollen slås in och på bortre ytan får dom komma helt fria och nicka in reduceringen. Minut 86: Abdou ut och Hallberg in. Minut 90+: 4-3 Gnosjö IF. Anfall längs deras vänsterkant där man väntar sig inlägg, men istället rycker spelaren sig loss och kommer in i straffområdet och sätter bollen i bortre. Minut 90+: 4-4 Gnosjö IF. En oerhört billig frispark gör att Gnosjö får ett bra sista läge. Det förvaltar man på bästa sätt när man sätter bollen i krysset. Oerhört tungt direkt efter slutsignal att tappa 4-1 till 4-4 under dom sista minuterna. Att släppa in tre mål sista fem är alldeles för dåligt, men med lite perspektiv på det hela så var det väldigt mycket positivt som vi kan bygga vidare på. Vi gör en oerhört bra match där vi är det bättre laget i 85 minuter. Vi hittar ofta in med bra bollar bakom deras backlinje och när dom själva ska sätta igång spelet så bryter vi dom ofta väldigt högt. På måndag väntar Toyota Cup hemma på Ryavallen mot Anderstorps IF, innan det är dags för ny seriematch på fredag, då bussen rullar mot Hovslätt. Dagens hattar: 3 hattar - Gustav Olsson. Oerhört duktig och rörlig. Inblandad i samtliga mål då han gör två mål och två assist. 2 hattar - Pontus Åqvist. Är tillsammans med Katten dominant på mitten. 1 hatt - David Baselt. Lägger ner väldigt mycket jobb i pressen vilket gör det lättare för samtliga på planen. A-lag Herrar för 4 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför Gnosjö IF

Dags för omgång 3 och på sätt och vis så blir detta vår "riktiga" hemmapremiär då denna ska spelas på Ryavallen. Gnosjö IF, som i år firar 100 år, kommer på besök under torsdagskvällen. Laget leds av Bujar Ferizi samt Jyrki Karttunen och börjat säsongen med en seger och en förlust. I laget har dom många duktiga fotbollsspelare, bland annat den gamla Kalmar FF målvakten, Tobias Andersson, som sadlat om till forward och gör mängder av mål. Vi kommer från en bra träningsvecka och är mer än redo för match på Ryavallen. Truppen som är uttagen ser ut enligt följande: Elias Gunnarsson (mv) Victor Lidh (mv) David Baselt Felix Carlsson Hugo Nilsson Axel Hallberg Markus Nyström Lucas Eriksson Pontus Åqvist August Gunnarsson Dennis Andersson Filip Albertsson Nicklas Henningsson Jonatan Eriksson Gustav Olsson Abdou Darboe Sebastian Nyström Anton Sveningsson Matchstart 18:45. Vi ses på Ryavallen! A-lag Herrar för 8 dagar sedan 0kommentarer