• Referat: Tjörns DFF/SV - IK Rössö Utv-lag

Ånyo kvällsmatch på Ekåskvällen, som vanligt i härligt väder även om vårvärmen låter vänta på sig. Vi startar riktigt bra, redan innan fem minuter har passerat har Maya och Minna varit nära att spräcka nollan. Vi rullar runt och rullar upp Rössö, flera gånger kommer vi runt på kanterna och framförallt Ella är nära att få utdelning på sina löpningar utmed vänsterkanten. I den 12:e minuten gör vi 1-0, Ella går runt sin back och centrar bollen till Maya som tråcklar bollen i nät. Vi fortsätter att trycka på, Rössös anfallsförsök tar stopp hos Eriksson och Filippa. Tjejerna är riktigt taggade och löper för varandra, springer i luckor och pratar och vill ha boll. Kamse skjuter, Magnum skjuter vi pressar tillbaka Rössö och Anna prövar skottlyckan. Men några fler mål gör vi inte i första halvlek. Att vi går till halvtisvila i ledning ska tillskrivas även Thea som med två mycket fina räddningar tar med oss årets fjärde nolla i halvlek in i värmen och taktiksnacket i klubbrummet. Trots ett bra snack i pausen där alla är överens om att vi ska gå ut och fortsätta det spel som gett övertaget under matchens första halva så händer något. Nu är det Rössö som kommer runt på kanterna, främst sin högra och övertaget har skiftat. Vårt försvarsarbete funkar i drygt 20 minuter och våra omställningar är inte ofarliga men tyvärr blir vårt lag isärdraget och avstånd mellan mittfält och en allt mer ensam Maya på topp blir större. Så i den andra halvlekens 23 minut är det dags, Rössö kommer fram längs högerkanten, hon skär in och prickskjuter in 1-1, endast två minuter senare är det som att repsribilder rullas upp och Rössö har vänt matchen. Vi drar ner Kamse framförbacklinjen, Eriksson kliver upp i anfallet och Filippa blir ensam som central försvarare. Inte klokaste coachbeslutet som tagits på Ekås ska det visa sej för bara minuter senare ligger 3-1 bollen i nät bakom Thea. Av bara farten rullar 4-1 in och Rössö har nu gjort 4 mål (lika många som vi släppt in på årets tre första matcher) på tretton minuter. Med två minuter kvar avslutar vi starkt och skapar en trippelchans där först Maya skjuter, returen tvingar Emma E målvakten att rädda till hörna, en hörna som Magnum fångar upp och slår till på, tyvärr utanför ramen. Domare Seid Muminovic stoppar i pipan i munnen och blåser av sin tredje match som domare. Japp, nu har han tre matcher på CV:t och dagens match lovar gott för hans del inför framtiden, bra insats i en match där båda lagen har spelare som inte kliver undan i närkamperna. Till TDFFs MVP utses Elsa Johannisson, ett bra beslut av juryn. Vi tar nya tag och kommande måndag är det dags att besöka Ljungskile. Vi hoppas vår publik följer med på årets andra bortafight. Damlag 3 maj 2023 0kommentarer
  • Referat: Tjörns DFF - Orust FC Utv-lag

Ö-derby på Ekås. Ja, vad skriver vi om denna matchen? Förutsättningarna var fina, men med en blöt plan, väldigt kallt i vinden och en saknad strafflinje vilken fick målas för hand med hjälp av en diskborste före matchen då planskötaren var i Edinburugh. Vi (Åsa och Örjan) skruvar och vänder på alla stenar vi finner för att få ut max av spelartruppen både startande spelare men också för att kunna genomföra så raka byten som möjligt. Och som spelarna levererar. Kämpainsats utan dess like i 90 minuter. Kamse, Natta, Elsa och Nico spelar jämte Li 90 minuter. En del byten görs för att få fart på spelet medan andra pga. trötthet och skador (kramp). Ovanan vid gräs märks tydligt i första halvlek då bollarna vi är vana att slå stannar och tappar fart. Dett blir mycket bättre i andra halvlek efter genomgång under pausen. Vi försöker och lyckas ofta slå passningarna centralt på Kamse och Elsa samt Nico som tar emot, håller i pch fördelar såväl centralt som ut på kanterna. Dock blir avståndet långt mellan mittfält och anfall varför vi i första halvlek har svårt att få till nån press mot Orust några längre stund. Tryggheten i backlinjen måste hyllas, där man rullar boll mellan varandra och även med hjälp av Li, längst bak. I matchminut 11 gör Li en fin parad som hindrar 1-0 till Orust. I den 14 minuten skapar vi en dubbelchans när Ella kommer runt på vänsterkanten, avslutet räddas men returen ut till en lite överraskad Maya som inte riktigt får kontroll på bollen utan en back hinner emellan. Två minuter seanre är Natta som föredömligt täcker ett farligt skott strax utanför straffområdet. Efter 21 varv på klockan är Elsa som testar Orust målvakt men en ny räddning. Li räddar oss på nytt i 31:a innan Elsa åter testar bortamålisen med ett avslut i 38:e. Vi går till pausvila med 0-0, lite taktiksnack vad vi ska skruva på för att knipa årets andra seger och det är hungriga Tjörns-tjejer som äntrar planen för andra halvlek. Vi pressar ner Orust i början av halvleken utan skapa de vassa målcahnserna, men vi äger boll och utmanar. Efter 10 minuter får vi matchen första hörna, som Elsa slår från höger, vi biter oss kvar tills Magnusson avslutar strax eftert med ett skott över. Elsa fortsätter skjuta i 60 innaför ramen, utan utdelning och minuten därpå smiter bolluslingen utanför. Efter 68 minuter faller Maya ihop på högerkanten, tack och lov är det kramp, men det är frädigspelat för idag för Maya. Mellan minuterna 72 och 76 skjuter i tur och ordning Nico, Magnusson och tills slut Ella, Ellas avslut sitter, 1-0 till TDFF, framspelad av Magnusson. Glädjen blir dock kortvarig för redan i minut 80 kvitterar Orust efter en olycklig studs som gör att Li inte riktigt får tag på bollen. Sett till matchen i stort är det kanske rättvist, men då vi släpper till få farliga chanser känns det ändå hårt. När Orust dessutom i den 83 får utdelning på nytt hade det varit lätt att hänga med huvudet. Men våra tjejer fortstter med samma intensitet dock utan att vi lyckas skapa några farligheter. De sista minuterna jagar vi upp Natta på topp för att försöka få till en kraftigare press, men utan utdelning. Domaren, Jessika Andersson, blåser av matchen efter 90 minuter och frustrationen över nederlaget är stor hos både spelare och ledare i TDFF. Till matchens lirare i TDFF utses Kamse, idag i hård konkurens med flera. Men jag vill nämna Natta som, på en ny position, svarar för 90 felfria minuter, Elsa som hela tiden sliter, kämpar och river på innermittfältet och Li som i första halvlek håller oss kvar i matchen med några, så långt, avgörande räddningar. Alla svarar för en gedigen insats och med detta laget ser vi fram emot att Välkomna Rössö U till Ekåsvallen den 3/5 19:00. Tack till publiken och hoppas ni återkommer! Damlag 26 apr 2023 0kommentarer
  • Referat: Vallens IF 2 - Tjörns DFF/SV

På ett soligt Stora Höga IP möter vi ett välspelande Vallen. De sätter en tidig press och har ett rappt passningspel, detta jämte att de spelar oerhört centralt med sina yttermittfältare gör att vii får svårt att hitta rätt i positionerna samtidigt som vi inte får det lugn att bygga våra anfall bakifrån som vi gärna vill. Men tjejrna krigar och sliter, ett välfungerande kollektiv håller Vallen stångna i knappa timmen. Då dimper bollen in centralt och efter lite flipperspel ligger den i maskorna bakom Li. Vi repar oss dock, gör ett trillpelbyte där Ella, Mickan och Magnum kommer in för Nico, Stolpe och Rebecka, Det ger oss energi framåt och redan två minuter efter trippelbytet trampar Ella runt sin försvarare på vänsterkanten, serverar Maya centralt i straffområdet varifrån hon levererar. 1-1. Vallen fortsätter ha bollinnehavet medan vi har svårt med de avgörande passningarna. I den 78 minuten kommer Vallens anfallare loss och kan ensam med Li slå in 2-1. Vi mobiliserar, struvar om i laget för att få tryck uppåt, Mickan lämnar sin yttermittfältsplats och kliver fram som toppforward tillsammans med Maya och Emma E! Kamse kliver i mittförsvaret medan Magnum tar plats på det centrala mittfältet. Vi lyckas skapa några halvchanser men riktigt nära en kvittering blir det inte. Vi förlorar knappt mot ett spelskickligt Vallen och ska ta med oss en mycket bra laginsats där alla ger allt och krigar för varandra. Några rader till Rebecka Lindholm,, spelklar först igår, gör ett mycket bra inhopp med stort lugn och fin teknik. Vi tar nya tag, hoppas att kunna kliva på Ekås i veckan och sedan där ta emot Orust nästa onsdag. Damlag 16 apr 2023 0kommentarer
  • Referat: Tjörns DFF - Ödsmåls IK

Årets seriepremiär är avklarad. Ödsmål får vända hem över broarna med en förlust. TDFF vinner rättvist efter en välspelad match där vi äger mycket boll och till slut vinner med 2-0, ett mål i varje halvlek. Redan i tredje minuten kommer Elsa till avslut men skottet går utanför. Vi har mycket boll och får hörnor från höger med oss i fjärde och nionde minuten. I tionde skjuter Kamse utanför och i tolfte gör Mickan detsamma. Så fortgår första halvlek, vi har ett klart övetag i bollinnehav där vi kommer runt på kanterna och får flera hörnor med oss. I 23:e minuten kommer Clara in istället för Minna och i den 33:e byter Maja av Mickan. Så i den 40:e spelminuten är det dags för årets första måljubel, Maja vänder bort sin ytterback och slår ett lågt inlägg som Clara är först på där hon placerar in 1-0 vid målvaktens vänstra stolpe. Redan minuten efter är en hörnvariant på väg att gå vägen. Elsa passar hörnan från vänster kort till Maya som möter och slår tillbaka till Elsa som avancerar innan hon skjuter mot första krysset, dessvärre är Ödsmål bra med och räddar fint skottet. Vi går till halvtidsvila med en 1-0 ledning vilket vi är mycket nöjda med. Andra halvlek fortsätter i samma anda som den första. Ödsmål försöker flytta upp men vår mycket stabila backlinje, anförda av Emma E släpper inte till en enda egentlig farlighet på hela matchen. Lugn och tryggt passningsspel där tjejerna vågar rulla runt, även med Li som en säker sista utpost. Vi rullar på och trycker tillbaka Ödsmål, men sista tredjedelen behöver vi vässa oss framöver. I den 56:e minuten krigar Stolpe till sig bollen från högerytterpostion går runt sin försvarare och spelar in bollen till Maya som slår in 2-0. Bra aktion från de båda inblandade. I den 79:e minuten slår ett motlägg upp i ansiktet/huvudet på Minna som plockas av för säkerhets skull, Clara kommer åter in. Sista 10 minuterna spelas av, några avslut från oss, särskilt ett från Maya som avancerar centralt utifrån vänster och vid starfflinjen slår hon på ett bra sätt som Ödsmåls målvakt räddar. Domare Mudar Altahawi blåser av matchen och välförtjänt segerjubel utbryter. Vi inleder säsongen med en stabil premiärseger. Nästa helg är det vi som åker över broarna för en brtamatch i Stora Höga mot Vallen 2. Avspark söndag, 18:00. Damlag 10 apr 2023 0kommentarer
  • Referat: Tjörns DFF - IK Rössö Uddevalla Lag 2 3-2

Ny hemmamatch, denna gång mot Rössö på lördagseftermiddagen. Skulle vi följa upp förra matchens seger mot Bovall med en ny seger eller skulle Rössö, som vann hemmamatchen mot oss med 6-1, ta en ny seger? Vi börjar starkt och tar initiativet direkt. Redan i andra minuten ser vi ett mönsteranfall där bollen spelas upp via backlinjen till Elsa Johannisson, som slår en fin passning till Maya Canery. Maya tar emot bollen, rundar backen och spelar in snett inåt bakåt till Melinda Engblom, i bra läge, men skottet går utanför. Strax efteråt bryter Ella Andersson ett uppspel och spelar in till Kamilla Sundberg som vänder upp och skjuter men avslutet går rakt på målvakten. Rössö kommer därefter upp i banan och spelet böljar fram och tillbaka utan att några vassa chanser skapas. Rössö försöker hitta ut på högerkanten där Elin Karlsson ställer till bekymmer för oss med sin snabbhet. Nathalie Bladh fick jobba hårt, och gjorde det bra, för att ligga rätt i banan och hinna med i svängarna. Två hörnor skapades, en för vardera laget som målvakterna i respektive lag kunde plocka ner. Ella fortsätter ställa till oreda för Rössöförsvaret och kommer först till ett bra skottläge men skottet går strax utanför målvaktens vänstra stolpe. I 15:e minuten är hon framme igen när Kamilla spelar ut bollen till vänster, Ella tar emot och rundar backen och spelar in bollen framför mål där målvakten får göra en vass parad på en misslyckad undanrensning som var på väg mot målet. Rössö har så här långt kommit i flera anfallsförsök men oftast har det tagit stopp någonstans på vägen innan de når de måldoftande situationerna. I 18:e minuten skulle det hetta till framför hemmamålet. Rössö slår en hörna som Li Gollungberg i målet får händerna på och i situationen efter är det nära men Emma Eriksson får undan bollen från det farliga området. Strax efteråt är det farligt igen för bortalaget när ett uppspel skarvas vidare på djupet till Elin som får ett försprång mot Nathalie men tar sig tillräckligt nära för att gå in i en duell som leder till en resultatlös frispark. Två minuter senare skulle bortalaget ta ledningen. Efter ett anfall på vänsterkanten, i 23 minuten, ser vi ut att ha bollen under kontroll. Bollen spelas tillbaka mot Li som helt rätt går på ett tillslag men bollen studsar in i mål, till 0-1, efter att Tuva Berneland hunnit in i bollbanan och fått bollen på sig. Fem minuter senare skapar vi ett fint anfall, återigen via backlinjen. Bollen ut till Ella som i ett senare skede i anfallet får tillbaka bollen och spelar in till Maya som stöter bollen i mål, men målet döms bort för offside. Vi skapar ytterligare ett bra läge, med samma spelare inblandade, när Ella spelar in till Maya som släpper bollen vidare till Melinda som får bra träff på skottet men målvakten gör en fin parad. I slutminuten skapar Rössö en hörna och den blir riktigt farlig, bollen kommer till en spelare som löpt in i straffområdet men direktskottet gör Li en stark räddning på. En halvlek där vi skapat flest vassa chanser slutar 0-1 men vi känner att vi är med bra i matchen och det är bara att köra vidare. Vi börjar andra halvleken bra, spelet något rakare inledningsvis, och det skapas några vassa frilägen. Först en långboll som når Maya, som dribblar och vinner med bollen i motlägg och till slut har Melinda ett skottläge till höger men skottet går utanför. I 53:e minuten kommer Rössö i ett anfall till vänster, inspelet når en spelare som vänder upp och skjuter men Li räddar och sätter igång en omställning. I omställningen spelar Elsa fri Maya till vänster och hon tar sig in i straffområdet och skjuter men målvakten gör en vass benparad. 4 minuter senare är Maya fri igen och även denna gång räddar målvakten, denna gång till hörna. Den efterföljande hörnan är bra slagen och i andra våg landar bollen hos Maya som skjuter över. När vi närmar oss 75.e minuten ska allt avgöras och det händer mycket under den sista kvarten. Det börjar med en hörna från Rössö, Li är på bollen men det blir ett skott som blockas i farligt läge. Några minuter senare slår Nathalie en fin boll i djupet, Melinda skarvar den perfekt och Maya vinner duellen fri med målvakten och kan rulla in bollen, i öppet mål, till 1-1. Nu är vi riktigt på gång och vi känner att det kan bli vinst om vi fortsätter ligga på. Då åker vi på nästa käftsmäll, en hörna från Rössö, i 81:a minuten, leder till straff efter att en hemmaspelare fält en motståndare. Den efterföljande straffen sätter Clara Bengtsson till 1-2 och vi har uppförsbacke igen. Vi kvitterar två minuter senare i 83:e minuten. Emma Eriksson spelar ut till nyss inbytte Emma Andersson som slår in bollen som går i en perfekt båge, målvakten får händerna på den men kan inte hindra den från att gå i mål, 2-2 och vi är med i matchen igen. Men det ska komma mer, i 86:e minuten skapar vi en hörna, Emma Andersson slår den och i röran framför mål kan Emma Eriksson trycka in 3-2 och vändningen är ett faktum. Vi håller undan de sista minuterna men Rössö ska få en chans till, men hörnan blir resultatlös och en härlig seger är bärgad. Sammanfattningsvis gör vi återigen en mycket bra insats. Vi skapar mycket och får äntligen utdelning i målväg. Rössö har inte lika många chanser i matchen men de är mycket duktiga med boll och vi hade fullt upp hela matchen för att hålla emot. Matchens lirare blev denna gång Maya Canery i hemmalaget och Elin Karlsson i bortalaget. Idag söndag klockan 16.00 spelar vi i division 4 mot serieledande Grebbestad, välkomna då! Damlag 25 sep 2022 0kommentarer