• Referat: Rönnskär Railcare IF - Lycksele IF

Dagen innan match så lyckas undertecknad få tag i två st extraspelare som gjorde att vi i alla fall hade en avbytare (förutom Agnes som är målvakt) Matchen startade vi bra och kommer till avslut som resulterar i en hörna. På den korta hörnan så dräller vi med bollen och Rönnskär kontrar in 1-0 efter 10 min. Sen är det tur att Nilas gör det han ska (och lite till) som håller oss kvar i matchen. Vi har också ett jätteläge att göra 1-1 men Nabil missar från nära håll, efter ett snyggt anfallsspel. I paus gjorde jag ett förutbestämt byte av målvakt så att vi fick en springare till att byta in. flyttade om lite på mittfältet där Oscar fick spela på toppen av 3 manna mitt mittfältet och Nabil fick sköta uppspelen från backlinjen. Hursom så började kuggarna att kugga in bättre och vi tog faktiskt över matchen där. Bara 6 minuter efter andra halvlek startat så slår Hassim en macka till Ali Heydari som inte gör något misstag. 1-1 är ett faktum. Sen följer det några minuter av dominans av målchanser från LIF. 10 minuter efter kvitteringen så skjuter Hassim ett hårt skott i stolpens insida men bollen passerar tyvärr den andra stolpen utan att vår forward fick tag i den. 2minuter efter den chansen så tar sig Joma fram från kanten men skjuter på målvakten som släpper returen tillbaka till honom. Precis när han ska skjuta sitt andra skott så blir han nersprungen bakifrån. Där och då så blir vi hasslade av domaren som låter situationen gå förbi, där vi borde fått straff. Ytterligare 2 minuter efter så krockar Rönnskärs målvakt med deras mittback vilket gör att Oscar har öppet mål. Precis när han fått ner bollen på foten så blåser domaren för huvudskada...:( Ingen tur där heller. Sen går det som det brukar att motståndarna får en chans som Agnes får iväg men får den till en motståndare som passar in den till en medspelare i boxen. Sen har vi försvarare på plats som borde fått bort den, men de sätter bollen i nät nära stolpen. 2-1 i minut 69. Orättvist där och då men vi hade känslan att vi kunde komma igen, vilket vi gjorde i minut 82 från en kanon i nättaket från dålig vinkel av Joma. Assisten stod Ali för. Det sista som händer i matchen är att vi får en frispark ca 10m utanför Rönnskärs straffområde. Målvakten missade bollen som studsade mellan benen och över målet???!!! Vi gör en helgjuten insats mot serieledarna, som vunnit 10 raka matcher.... // Coach Stellan A-lag Herrar 9 sep 2023 0kommentarer
  • Referat: Norsjö IF - Lycksele IF

Så blev det dax för ett inlandsderby igen (3:e gången denna säsong). Efter ett allvarligt möte med truppen efter fadäsen borta mot cheesebay (Ostvik) så blev det snabbt en annan typ av fotbollsmatch. Vi blev lite sena till Rännar´n då vägomläggningen mellan Kvarnåsen och Norsjövallen håller på att göras om (inte en dag för tidigt). Vädret var bra, gräsplanen var stor och fin (jämfört med lekparksplanen i Ostvik) och vi hade en god stämning i laget. Denna gång kunde vi låna med oss lite hungriga juniorer där energinivån var hög. Frans Werner gjorde sin första match direkt på vårt mittfält i denna match och gjorde det med bravur. Tyvärr så var vi tvugna att byta ut honom efter ett gult i den andra då vi annars riskerade att bli en man kort. I denna match hade vi även satt Oscar som forward för att få en fin fot högre upp i banan. Innan matchen så lovade han ett mål, vilket han senare skulle göra. Matchen började bra med hyggliga försök från båda lagen men känslan var att vi kontrollerade matchen bra. Vi hade pratat om att komma till fler avslut snabbare vilket Joma gjorde i den 30:e minuten på ett skott långt utifrån som letade sig in i målvaktens närmsta kryss. Vi trummade på och skapade många nästan lägen men utan resultat då vi sprang några ggr offside helt i onödan. Norsjö var inte helt ofarliga men de gånger de fick lägen så sköt de över eller så stog Nilas ivägen. Matchen var fortfarande jämn efter 45 minuter så vi manade på grabbarna att vi skulle INTE släppa in ett mål i början ( tror vi släppt in mål i 5 matcher nästan direkt av andra) utan istället göra 0-2 målet som skulle öppna matchen till vår fördel. MEN VAD HÄNDER.... efter en hörna så kvitterar Norsjö direkt efter ca 2 minuter... ajajaj. Vi manade spelarna till lugn men 15 minuter senare så är de ofina att göra 2-1 i den 62:a minuten väldigt snyggt men den sista spelaren som gjorde det stod (i vårt tycke) solklart offside. Jaja, vi har 28 minuter kvar att vända på detta... Vi spelar snabbare och deras försvar får jobba mot våra kvicka spelare och tillslut så får vi en frispark i ett bra läge. Domaren frågar Oscar om han vill ha avstånd men nekar detta alternativ då målvakten håller på att ställa upp muren vid den ena stolpen så skjuter Oscar in den vid den andra, snabbt och smart tänkt. 2-2 i minut 68. Nu är det 22 min kvar av ordinarie speltid LIF kände att vi hade momentum. Bara 6 minuter senare så springer Anwar förbi sin mittback och blir nedragen av densamme där domaren får ett enkelt val. STRAFF. Anwar tar den själv och gör inget misstag utan sätter 2-3. Ny ledning alltså.. Nu väntar en 15 minuters lång avslutning där Norsjö ligger på hårt för att kvittera. Men en strålande Alexander och Josef förtjänstfullt håller upp mittförsvaret och de skott som kommer förbi räddar Nilas. Sen avgörs matchen på övertid då Anwar ännu en gång rinner igenom och skickar målvakten till omklädningsrummet då målisen drar ner Anwar (frilägesutvisning). Straff nr 2 alltså. Anwar tar även denna stramm men målvakten var ofin att rädda både den och den första returen, men den andra returen sätter nyinbytte Ali Rezai upp i nättaket som fastställer slutresultatet till 2-4. 2 av 3 vinster på hösten gör att vi fortsätter att sikta på toppen. Nu blir nästa match borta mot Clemens ... // Coach Stellan A-lag Herrar 10 aug 2023 0kommentarer
  • Referat: Lycksele IF - Renbergsvattnets IF

Tuff match redan efter uppehållet mot serieledarna. Så mycket bättre blev det inte av att dessutom ha 3st ordinarie avstängda. När jag vaknade denna morgon så blev problemen än värre. En spelare kom inte loss från sitt jobb och en skickade att han var sjuk. 5st ordinarie borta alltså. Men man spelar ju som tur är med de man har som vvill visa att just dom ska spela istället. Till denna matchen hade vi tagit in 5st juniorer som förstärkning. Och vilken Förstärkning det var! Elliott Strömgren satte 1-0 redan efter 5 minuter på en målvaktsretur. 2minuter senare trollar Julian bort sin försvarare och skjuter snyggt in 2-0. Sen har vi bud på fler mål men springer lite onödigt offside när lägena kom. Innan vi gjorde 1-0 så hade Renbergsvattnet ett skott i undersidan på ribban så där hade vi tur för en gångs skull. 2-1 reduceringen var lite onödig då jag påtalat för killarna att ligga närmare deras skyttar. Nu hade klockan klämtat 18 minuter så det var en härlig öppning på denna match. Solen sken och på termometern stod det 23 grader så tempot som var från början kunde varken vi eller dom hålla på i resten av matchen. Sen får vi en jättechans att utöka då Elliott skapar en 3-1 men blir fälld och där borde det andra gula kortet borde ha tillfalllit deras spelare som alltså skulle ha fått rött, så där hade dom tur. Mycket kamp blir det i resten av halvleken där bortalaget har mer boll men där vi är sylvassa på kontringar. Domaren blåser för halvtid. Den andra halvleken hinner inte mer än börja så slarvar vi och de får göra 2-2 som en skänk från ovan. Nu var jag lite orolig att vi skulle deppa lite men grabbarna gjorde tvärt emot. Nyinbytte Ali frispelar Julian som sätter 3-2 i minut 55. Sen blir det mycket kamp och halvchanser då båda lagen tröttnar lite men vi krigar för att ta den första 3 poängaren på ett bra tag. Alla LIF spelare drar verkligen sitt strå till stacken idag. Roligt att se en 14-åring (Julian) ha lekstuga med motståndarna som till slut inte ens tordes gå på honom. Smolken i bägaren är att Albin bryter sin stortå i slutet på matchen. FORCA LIF // Coach Stellan A-lag Herrar 30 jul 2023 0kommentarer
  • Referat: Robertsfors IK - Lycksele IF

Jaha, vad säger man. Läser man tidningarna så var det bara ett lag på plan, men man måste ju ha varit där innan man kan uttala sig tycker jag. Första halvleken är den bästa vi gjort denna säsongen faktiskt. Men vi måste börja från början innan ens matchen börjat. Tidigt på morgonen så får vi ett återbud från en startspelare, men när vi ska åka så saknas ännu en som valt att jobba istället. Det innebär efter en hel del skador på viktiga spelare och viktiga reserver så åker vi på bortamatch med endast EN avbytare + Marcus som hade med sig sina skor. Nåja vi kände oss ändå tillräckligt starka för att ge Robban en match. Matchen börjar bra från vårt håll med full koncentration i ca 2 minuter innan de frispelar sin forward som gör 1-0 direkt i upptakten. Som tur är så bryr vi oss föga om det utan istället så spelar vi lugnt och metodiskt och fortsätter att vara det bollförande laget. Kvitteringen låter inte vänta på sig utan bara några minuter senare så spelar vi upp från backlinjen till mittmältet där Kaptenen passar Joma som lägger en fin boll till Teumuzki som sätter kvitteringen. Sen radar vi upp 2-3 riktigt fina chanser (ett friläge) innan Robban rensar bollen till deras vasse forward som gör 2-1. Fruktansvärt orättvisst i det läget. Efter att ha sett första halvlek på video så har bara robban 2 chanser i första medans vi har 4. Bollinnehavet måste vara 65-35 till vår fördel men ändå leder de i paus med 2-1. Direkt i andra halvlek så släpper vi till nästa chans och 3-1 är ett faktum. Vi fortsätter att ha mycket boll men saknar skärpan i sista passningen och avsluten. Efter ett enkelt misstag bakåt så gör de såklart 4-1 och matchen känns lite avgjord. Trots detta så fortsätter vi att försöka spela vårt spel och gör det bra. Skillnaden är att Robban är grymt effektiv i omställningar och vi missar våra skapa lägen idag. 6-2 känns fruktansvärt orättvist sett till hur matchen såg ut. Vi gör en jättebra match med boll men slarvar utan den tyvärr. Ska nu titta på den andra halvleken för att se vad som gick så fel. Sen är det lite sorti när en annan linjedomare, för andra matchen i rad, dömer offside på en hemåtpassning som hade gett oss ytterligare en chans. Tillslut så får man väl erkänna ändå att Robban förtjänade segern då man gör 6 mål. Hade vi varit lika effektiva så hade det blivit 6-8 eller nåt sånt. // Coach Stellan A-lag Herrar 7 jun 2023 0kommentarer
  • Referat: Lycksele IF - Myckle IK

Andra raka förlusten på hemmaplan på ett väldigt blåsigt tannen. Vi startar bra med mycket boll men efter en tackling på en Mycklespelare så får dom frispark just utanför straffområdet i den 16:e minuten. Om den killen så försöker 100ggr så kommer han inte att sätta en bättre frispark. Nilas som återigen gör en bra halvlek är chanslös på den som går in i krysset. Efter målet så maskar Myckle i alla situationer utan att domaren bryr sig. Varje inspark tar 1minut, inkasten tar 45 sek. Jag påtalar detta för domaren men utan sympati. Vi kommer till 3 riktigt bra målchanser utan att vi lyckas få in bolluslingen. När deras ytterback frispelar vår forward så lyckas domaren att få det till offside, ibland är det riktigt svårt att hålla sig lugn och detta var en sån gång. Men jag tänkte att det minst borde bli 5min tillägg efter allt maskande men döm av min förvåning så blåser domaren av halvleken 15 sekunder före 45 min. Både min och tannes klocka visade samma. Vi samlades i halvtid och var fortfarande segervissa då vi hade mest spel och flest klara målchanser. Andra halvleken blev ännu större dominans från vårt lag men närmare än ytterligare en ribbträff kom vi tyvärr inte. Denna halvleken får vi inte lika många bra lägen som i första men tillräckligt för att kunna hänga 2 mål i alla fall. Myckle skapar inte en enda chans i andra och lyckas frustrera oss med sin temposänkning och ännu mer maskning, och det var ju helt ok tydligen, så dom spelar ju helt rätt. I denna halvleken så la ju domaren till 20 sekunder i alla fall. Nu måste vi steppa upp till bortamatchen mot Robertsfors redan på tisdag så vi får häng på lagen ovanför. //Coach Stellan A-lag Herrar 1 jun 2023 0kommentarer