• IK Rössö utan poäng mot Örgryte IS

IK Rössö tredje seriematch spelas på bortaplan, Valhalla konstgräsplan och Örgryte IS står för motståndet. Solen skiner men en isande kall vind sveper över planen. Rössö börjar med motvind och solen i ögonen. På minuten 13.00 blåser domare Oskar Kanerva igång matchen. Rössö mönstrar samma startelva som i förra matchen, skillnade i denna match är klädseln, då Rössö spelar i sitt svarta bortaställ. Hemmalaget gör avspark och får en hörna redan i andra minuten, där returen nickas i ribban och ut. Hörna nummer två (4) innan Tindra Olsson anfaller på högerkanten (6). ÖIS målvakt agerar högt upp i banan och får rensa till inkast (9). Spelet böljar fram och tillbaka och ÖIS får tredje hörnan (20). Rössöförsvaret ställs på prov men flera ÖIS skott går utanför mål. Tindra Olsson har ett skott på mål (28) innan Filippa Norlén i Rössömålet plockar ner bollen (30). Malin Skoglunds frispark tar hemmamålvakten hand om (32). Trots hemmalagets spelövertag och 4-0 i hörnor slutar halvleken mållös. Inga byten i halvlek. Rössö har ett fint anfall Ebba Hansen, Tuva Berneland och Hanna Kauffeldt (51). Thea Lehtinen har ett fint skott. Första Rössöhörnan läggs av Tindra Olsson (56). Minuten senare anfaller hemmalaget på högerkanten och Ashley Hellström gör 1-0 och hemmaledning (57). Rössö är mycket nära att kvittera men Ebba Hansens skott går strax över ribban (59). Malin Skoglunds frispark efter timmans spel tar målvakten hand om. ÖIS gör ett dubbelbyte (62) och Rössö gör ett trippelbyte då Emma Holberg får utgå på grund av skada (65). Elina Jönsson ersätter Emma Holmberg, Tuva Hahne ersätter Tindra Olsson och Alvina Salihi ersätter Ebba Hansen. Alvina Salihi skapar en målchans men skottet går utanför (70). Två gula kort, ett till varje lag utdelas till Nicole Jankulovski ÖIS och Emelie Kinle Rössö (77). ÖIS femte hörna (84) blir resultatlös. Rössö jobbar på och jagar en kvittering och får ett jätteläge när hemmalagets målvakt är överspelad (92) men bollen rullar inte Rössös väg. Det blir inga fler mål, matchen slutar 1-0 och ÖIS tar sin första trepoängare. En talrik Rössöpublik som trivs bäst på läktarens solsida får se ett Rössölag som sliter och kämpar för varandra. Det utsågs inga bästa spelare i denna match, men Rössös försvar med lagkapten Skoglund som sammanhållande länk skulle kunna vara ett alternativ. Startelva: Filippa Norlén, Hanna Kauffeldt, Malin Skoglund, Emelie Robertsson, Ersa Salihi, Tuva Berneland, Emelie Kinle, Tindra Olsson, Emma Holmberg, Ebba Hansen, Thea Lehtinen. Ersättare: Alvina Salihi, Tuva Hahne, Sara Bogren, Elina Jömsson och Ida Andersson. Nästa match IK Rössö – Helsingborgs IF Rimnersvallen sön 28 april 16.00. Bilden: IK Rössö i sitt svarta bortaställ. IK Rössö Uddevalla för 6 dagar sedan 0kommentarer
  • Rössös första seger i serien och på Rimnersvallen

IK Rössö första hemmamatch för året spelas på en fin grön gräsmatta. Rimnersvallen renoverdes under 2023, och denna drabbning blir Rössös tredje match. På plan möts två lag som kommer från olika divisioner. Älmhults IF nerifrån och IK Rössö uppifrån. Strålande solsken men en kraftig blåst gör matchen svårtspelad. I Rössös startelva finns två nya spelare från förra matchen Emma Holmberg och unga Ersa Salihi. Rössö gör avspark och redan första minuten skapar laget en “kanonchans” men Ebba Hansen överraskas av situationen. Gästerna skapar en chans som Rössö rensar till hörna (7). Båda lagen skapar chanser och Filippa Norlén i Rössö målet får göra ett par ingripande innan gästerna får sin andra hörna (17). Älmhult slår långbollar i medvinden och Hanna Kaufeldt rensar till hörna nr 3 (30). Rössö skapar kontringar men blåses av flera gånger för offside. Thea Lehtinen serverar Tindra Olsson en fin boll, som i sin tur passar Ebba Hansen som kan göra 1-0 (41). Innan domare Darbaz Hussein blåser av för halvlek blir Hanna Kaufeldt sittande på planen (44) men hon fullföljer halvleken. Rössö gör ett byte i halvlek och Tuva Hahne ersätter Hanna Kaufeldt. Emelie Kinle fixar Rössös första hörna (49). Hörnan läggs av Emma Holmberg och Tuva Berneland gör ett fint arbete och och 2-0 är inte långt borta. Malin Skoglunds frispark går strax över målet (52). Tuva Hahne kan göra 2-0 när gästernas målvakt kom ut fel och kanske med solen i ögonen (56). Efter timmans spel rensar Emelie Robertsson bollen och dödar en målchans. Ersa Salihi erhåller matchens första gula kort (68). Rössö gör sitt andra byte när Ida Andersson ersätter Tindra Olsson (70). När Emelie Kinle tappar boll jobbar hon tillbaka och rensar bollen till gästernas 4.e hörna (71). Gästernas Minna Rodin tilldelades ett gult kort när hon stoppar Ida Andersson bryskt (75).Älmhult gör ett dubbelbyte (77) och Rössö gör dubbelbyte (78) Elina Jönsson ersätter Tuva Berneland och Alvina Salihi ersätter Ebba Hansen. Älmhult reducerar till 2-1 genom Nathalie Vingsand efter ha varit på plan i sex minuter (83). Båda lagens målvakterna blir överspelade men reder upp situationerna. Rössö får sin andra hörna (92) dock reslutatlös. Det blir fyra sega övertidsminuter och Thea Lehtinen bidrar på sitt sätt att få tiden att gå. Matchen slutar med hemmaseger och viktiga poäng som ger arbetsro för laget som behöver mer speltid tillsammans. Publiken på 175 personer fick se priset till bästa spelare gå till gästernas Tindra Sthen och i hemmalaget till målvakten Filippa Norlén. Startelva: Filippa Norlén, Hanna Kauffeldt, Malin Skoglund, Emelie Robertsson, Ersa Salihi, Tuva Berneland, Emelie Kinle, Tindra Olsson, Emma Holmberg, Ebba Hansen, Thea Lehtinen. Ersättare: Alvina Salihi, Tuva Hahne, Sara Bogren, Elina Jömsson och Ida Andersson. Nästa match ÖIS borta 21 april 13.00 Valhalla, nästa hemmamatch Rössö - Helsingborg 28 april 16.00 IK Rössö Uddevalla för 13 dagar sedan 1kommentar
  • Seriepremiär mot Halmstad med nytt lag

IK Rössö for till Halmstad för match mot Halmstad BK men inte till Örjansvall utan Halmstads Arena . (Halmstads herrar möter IFK Göteborg imorgon på Örjansvall) Matchen spelas på konstgräs, 12 grader varmt, vindstilla och bra yttre förutsättningar. Det har skett stora förändringar i Rössös trupp sedan laget degraderades från Elitettan 2023. 17 spelare har lämnat föreningen och till årets trupp kan fler spelare komma att ansluta. Många nya spelare som behöver tid att spela ihop sig. I dagens lag återfinns Malin, Hanna, Emelie R och Tuva H med från förra årets trupp. Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen och deras första hörna kom (5) och den andra (8). Rössö ställer om Emelie Kinle tar sig fram på högerkanten men där blev det stopp (17). Två minuter senare stoppar Hanna Kauffeldt ett anfall lite bryskt och tilldelas ett gult kort av domare Adonis Gashi. Mycket spel är förlagt på Rössös planhalva och Halmstad skjuter utanför, över eller så tar Filippa Norlén i Rössömålet hand om bollen. Halmstad får en dubbelhörna nr 4 och 5 efter 40 min och Malin Skoglund får rädda på mållinjen. Hörna nr 6 (41) blir resultatlös och första halvlek slutar mållöst. I andra halvlek och hörna 7 (48) nickas bollen i mål av Ellen Welandson Bolmenius och 1-0 till Halmstad. 2-0 gör Lova Renfors Tilmaz (53). Halmstad gör ett byte (56). Lovisa Brogren tilldelas ett gult kort efter en dust med Hanna Kauffeldt (57). Rössö gör ett dubbelbyte, Selma Adler ersätter Tuva Berneland och Elina Jönsson ersätter Tindra Olsson (62). Rössö gör ytterliage dubbelbyte (73) när Sara Bogren ersätter Ida Andersson och Ebba Stenstawold ersätter Thea Lehtinen. Rössö skapar några ströanfall och Ebba Hansen testar målvakten (81) och Selma Adler (88). Halmstad fastställer slutresultat 3-0 genom Lovisa Brogren (86). En taltik publik fick stå längs staketet och får uppleva matchen på mycket nära håll. Bästa spelare i respektive lag utses ej i denna match. En eloge till hela Rössölaget som står upp bra, får en bra genomkörare, tränar försvarsspel och hela truppen får speltid. Rössö som består av många unga hungriga spelare, mycket talang, blandat med rutin går en spännande säsong till mötes. Startelva: Filippa Norlén, Hanna Kauffeldt, Malin Skoglund, Emelie Robertsson, Tuva Hahne, Tuva Berneland, Emelie Kinle, Tindra Olsson, Ida Andersson, Ebba Hansen, Thea Lehtinen. Ersättare: Selma Adler, Sara Bogren, Elina Jömsson Ebba Stenstavold. IK Rössö Uddevalla 6 apr 0kommentarer