• Delad pott mellan Rinn och Munkfors

120 personer på läktarplats bjöds på en mållös historia när Rinn tog emot Munkfors för match i den 4:e omgången av Div 5 västra herrar 2024 på fredagskvällen. Mötet på konstgräset vid Björnevi slutade med andra ord 0-0 (0-0) och det blev varsin poäng till vardera lag. För hemmalaget innebar detta även deras första poäng för säsongen. Munkfors som inför match bar favoritskapet tar "bara" en poäng, dock utan att förringa Rinns insats bör tilläggas. Munkfors tar ändå en poäng och det är ju också det som går till historien och skrivs in i historieböckerna, och just denna gör att IFK nu efter kvällens möte ligger på en tredjeplats med 7 inspelade poäng fördelat på två segrar, en oavgjord samt en förlust med målskillnaden 4-2. Munkfors lagledare Håkan Englund om matchen – Ett tufft motstånd som vi förväntade och med många skador tappar vi tyvärr poäng. - Vi tar nya tag nästa vecka säger en inte helt nöjd men positivt inställd lagledare till NWT-sport efter matchen. Nästa match för Munkfors sker den 10 maj då man tar emot Hertzöga BK 2 hemma vid Munkfors Arena. Avspark i det mötet sker klockan 19.00. Bild: NWT Media A-lag Herrar för 3 dagar sedan 0kommentarer
  • - Viktig seger och 3 viktiga poäng

Efter en mållös första halvlek tog Munkfors ledningen i andra halvleken och bortalaget lyckades inte resa sig. – 3 poäng var väldigt viktigt för oss och vi visade att vi var väldigt medvetna om det på planen säger lagledaren Håkan Englund efter matchen. - Vi var påkopplade direkt från start. - Det var en jämn match där båda lagen styr matchbilden i olika skeden i spelet. - Vi gör ett fint jobb i försvarspelet och skapar många lägen i anfall avslutar en nöjd Englund till NWT Målgörare för Munkfors var Lawand Haidar och Simon Törnkvist. Ämterviks enda mål var ett självmål. Både Munkfors och Ämtervik har nu sex poäng efter tre spelade matcher. Ämterviks tränare Marcus Palmberg om matchen till Fryksdalsbygden – Vi gör en ganska slätstruken match spelmässigt och vi gör några felbeslut i fel lägen som straffar oss. Munkfors spelar på sina bästa kvaliteter bättre än vi gör på våra och vi fann inget motmedel mot det denna match Bild: NWT Media A-lag Herrar för 5 dagar sedan 0kommentarer
  • – En jämn match i 90 minuter

– En jämn match i 90 minuter där båda lagen får chanser säger IFK´s lagledare Håkan Englund om uddamålsförlusten på Sporthälla när Säffle´s andralag vann med 1-0 efter mål av lagkaptenen Oscar Gävert. Det var två lag som kom till match med varsinn seger i bagaget och det blev en jämn tillställning där hemmalaget var laget som tog hand om samtliga 3 poäng, och detta med en man mindre då Mhd Rashed Abdulhai visades ut i den 37" matchminuten efter att domare Adolfsson visat det röda kortet. Med en man mindre skulle Säffle i den 57" minuten göra matchens enda mål när SSK`s kapten Oscar Gävert spelades fri och på så vis blev matchhjälte med sitt första mål för säsongen. – Så go seger och så rättvist! - Vi åker på ett rött kort i första halvlek, så en man mindre i nästan en timme. - En positiv första halvlek, så vi kände i paus att detta kan vi vinna trots allt. - Efter klapp-klapp i deras straffområde så frispelas en helt ren Oscar Gävert som stöter in det enda målet i matchen. - Efter det så är det mer kamp än skönspel, men vi behärskade det på bästa sätt och var värda ytterligare mål, så ett helt rättvist resultat säger Säffle SK 2:s tränare Johan Nordh till VF efter matchen. Munkfors lagledare Håkan Englund om mötet på Sporthälla – En jämn match i 90 minuter där båda lagen får chanser. - Vi övertar bollinnehavet men saknar däremot avslut. Idag var det Säffle som fick med sig 3 poäng. Vi kämpar vidare nästa vecka. Förutom Säffle´s utvisning varnades även Johan Nordh i hemmalaget. För Munkfors del delades det ut gult kort till David Björkegren och Eric Enkvist. Nästa match för Munkfors spelas vid Munkfors Arena den 28 april då man tar emot Ämterviks FF. Avspark där sker kl. 12.00 Bild: NWT Media A-lag Herrar för 16 dagar sedan 0kommentarer
  • Åmotfors IF besegrades i premiären

(Bilden: Daniel Olsson i Åmotfors mål kunde inte göra så mycket mer när IFK:s kapten dundrade in 1-0 till hemmalaget efter det att Munkfors tilldömt straffspark i den 12:e matchminuten) Foto: Sundström IFK Munkfors - Åmotfors IF 2-0 (1-0) Publik: 99 1-0 Lawand Haidar (Straff) 12" 2-0 Simon Törnkvist 63" Munkfors tog hem samtliga poäng i premiären av div 5 västra när serien drog igång på fredagen. En viktig seger och när det behövdes ett fenomenalt målvaktspel. Jose Ayazo Gonzalez stod för omgångens? benparad på ett friläge, och straffen som gav ledningsmålet, hårt, välplacerat och otagbart. – En bra seriepremiär från vår sida. - Vi övertygar med vårt spel även om vissa delar behöver utvecklas framöver. - Vi skapar många lägen under matchens gång, styr matchbilden och håller nollan vilket ger oss en bra resultat i slutet av dagen. Nu är det dags för oss att fortsätta träna hårt inför matchen nästa vecka sa Munkfors lagledare Håkan Englund till NWT Sport efter premiärsegern. – Tycker att vi gör en helt okej division 5-premiär. -Första matchen för 9 av 11 i en högre division än 6. Arbetsinsatsen är väldigt bra. -Chanser har vi att både ta ledningen och kvittera i första halvlek. -Helt klart en godkänd premiär sa Åmotfors tränare Björn Alexandersson till Arvika Nyheter efter match. Matchens lirare i IFK Munkfors blev #7 Simon Törnkvist Nästa match för IFK Munkfors är på bortaplan och den matchen spelas mot Säffle SK 2 på Sporthälla IP. Avspark är satt till 14.00. A-lag Herrar 12 apr 0kommentarer
  • Törnkvist matchhjälte mot IK Arvika Fotboll U

Munkfors tog chansen när den gavs, och man gjorde det genom att besegra IK Arvika Fotboll U på hemmaplan med 2-1. Trots en haltande tabell betyder onsdagens vinst mot Arvika att man fortfarande är med i striden om första och andraplatsen som betyder direktavancemang / kval. Det var dock långt ifrån någon promenadseger för Arvika bjöd på rikitgt bra motstånd och var även det lag som tog ledningen via ett mål av rang. Spelaren bakom drömmålet var Anderson Parra Parra. Mållös första halvlek - Tre mål i den andra Arvikas ledningsmål kom först efter 20 minuters spel av den andra halvleken, närmare bestämt i den 65:e min. Uppförsbacke för Munkfors alltså, och detta i en match där seger och 3 poäng var enda alternativet för att haka på i toppen på tabellen. Traditionellt hemmastarkt IFK tog nionde raka hemmasegern! Men som många gånger för tog sig IFK samman och Arvikas ledningsmål hann bara vara i fem minuter för det var då han kvitterade till 1-1 och hoppet, ja det ingöts av Lawand Haidar. Ett oerhört viktigt mål av lagkaptenen som i och med kvitteringen stod för sin 15:e fullträff denna säsong, vilket inte förändrar skytteligan totalt placeringsmässigt utan den toppar Lawand oavsett men nu med 15 mål på 17 matcher. Törnkvist matchhjälte i 84:e matchminuten Tiden började rinna iväg för hemmalaget och det var nog mycket nerver bland spelarna på planen men säkerligen inte mindre påtagliga hos dom utanför när matchklockan gick upp på 80 minuter, och tiden den gick 81. . . , 82 . . . . , 83 . . . . och då händer det, för i den 84:e matchminuten noteras Simon Törnkvist för 2-1 och vändningen var ett faktum. Ett förlösande mål som skulle visa sig hålla tiden ut och när huvuddoomare Christoffer Frykestam blåste av matchen var vändningen och dom tre poängen inte bara ett faktum utan ett fullbordat faktum. Lagledare Håkan Englund till NWT-sport efter matchen – Vi trivs hemma i Munkfors och är ett helt annat lag än borta. Vi är lite uddlösa i första halvlek men i andra trycker vi på och får utdelning. Arvika gör en riktigt bra match mot oss och nr 10 gör ett riktigt dröm mål mot oss. Stor eloge till Arvikas unga lag som gör en riktigt bra match. Matchen mot Arvika var mötet som inledde omgång 18 som förövrigt spelas klart nu på söndag den 3/9 och det är oerhört intressant hur den kommer sluta, och då inte minst med tanke på att Säffle tar emot inga mindre än serieledande Örnen. För IFK´s del återstår nu tre matcher och det är Ämtervik borta 9/9, Högboda borta 23/9 och avslutningsvis Värmskog hemma den 1:a oktober. Spänningen är ju synd att klaga på ialla fall Foto: Christer Sundström (Arkivbild) A-lag Herrar 31 aug 2023 0kommentarer