• Matchreferat: HBK vs. ÖIS (2-1)

Hökåsen BK vinner sin första match i föreningens premiär! Efter en handfull träningar i plåthallen på Rocklunda var det änligen dags för HBK att lira träningsmatch mot Österåkers ISsom huserar i div 7 västra Södermanland. ÖIS som hade hela 1,5 timmes restid till matchen kom med ett bra motsånd och det skulle visa sig bli en jämn fight. Hökåsen BK tog med följande trupp till matchen: Daniel Winge Ted Nilsson Öba Öberg Robin Berglund Alexander Finnström Christian Csaszar Rafael Contreras Martin Alvear Martin Vidriksen Niklas Hansen Simon Lindh Kalle Mårtens Joakim Mathiesen Fredrik Blomqvist Magnus Karlsson Christian Wattle Johan Lindblom (Coach) Ett typiskt mars väder med ett par minusgrader och snöfall stod på menyn på Råby IP. Svåra förhållanden då planen var väldigt hård och delvis snötäckt men ändå spelduglig så match blev det. Avspark 18:10 och HBK börjar delvis bra och rullar boll utan att skapa nå riktgt vasst framåt. Man hade pratat om innan matchen att man skulle ställa upp med en 3-5-2 uppställning och försöka hålla i boll och spela lungt framåt. Det visade sig bli svårt med ÖIS höga press och istället för övertag på mitten vart det mer defensivt arbete då bortalaget var något mer bekvämare med boll. Efter ca 10 minuters spel så skapar HBK en hörna från högerkanten och Simon Lindh som har en bra vänsterfot går upp från sin defensiva mittfällts roll för att slå den. Om det var med mening eller inte så lyckas han ändå på något sätt slå den så pass bra att den letar sig in hela vägen in i mål vid den främre stolpen - då ÖIS missat att täcka av den ytan. Kanon start verkligen då hemmalaget inte skapat något direkt anfall fram tills dess utan är istället effektiva när tillfället ges, därmed 1-0. Efter dryga kvarten in i första halvlek så tvingas lagkaptenen för kvällen Ted Nilsson utgå pågrund av skada och istället ge över bindeln till Daniel Winge. Målskytten Simon Lindh går ner som ersättare på mittbacks rollen, jag kommer återkomma till han och resten av lagets defensiva kvalité lite längre fram i matchrapporten. Resterande halvleken är jämn och Österåker skapar ett par halvfarliga lägen med djupledsbollar mot straffområdet men Fredrik Blomqvist gör några strålande utrusningar och stoppar faran framför HBKs mål. När endast minuten återstår av första halvlek så skapar Hökåsen en halv chans som resulterar till oro framför ÖIS mål och i all röra passar Rafael Contreras på att stänka in en halv volley som letar sig in i kassen. Klass avslut av "Raffa" och ett otroligt viktigt och skönt mål att få in innan paus! Andra halvlek tar gästerna tag i direkt och skapar en hel del framåt. Några lägen borde man ha förvaltat bättre då man inte lyckas träffa mål men också ett par bra parader av "Blomman" i HBKs kasse. ÖIS press framåt håller i sig och Hökåsen har nu väldigt svårt att få lugn och ro i sitt spel och lägg där till att många börjar bli trötta villket är förståeligt. Gästerna skulle tillslut med drygt 20 minuter kvar av matchen få till en reducering. Ett bra och lågt avslut vid Blomqvist vänstra stolpe letar sig in - rättvist med tanke på bortalagets tryck framåt. Österåker försöker med allt man har att få fram en kvittering så pass att när 5 minuter återstår - väljer man att skicka upp målvakten vid en hörna. Det tyder på att man väldigt gärna ville ha med sig poäng i den här matchen, men det fick man inte. Domaren för kvällen Nils-Olov Arvidsson blåser av matchen och Hökåsens första vinst i föreningens historia är ett faktum! Slutresultat alltså Hökåsen BK, 2 Österåkers IS, 1. Det fanns mycket bra förutom slutresultatet att ta med från denna match. Daniel Winges Glidtacklingar på kanten. Niklas Hansens konstanta stabila nivå. Målen framåt. Det kollektiva försvarspelet på hela planen. Forwards och mittfälltare som kämpar och sliter för laget. Men varje matchrapport ska ha en Matchens lirare, så är det bara och i våran premiär match så var saken glas klar! #4 Simon Lindh blev inte bara målskytt utan han var en bjässe i vårat försvarspel. Stod rätt i stort sätt hela matchen och vann mycket boll i avgörande lägen. Att veta att vi har en spelare som kan spela både på det centrala mittfälltet och i mittlåset känns riktigt tryggt och han gjorde verkligen en kanon match! Vi ska även hylla honom lite extra då han blev Hökåsen BK’s första målskytt någonsin - direkt på en hörna dessutom. Matchens lirare för mig helt klart, grattis och bra jobbat Simon! Ett stort plus till hela våran trupp i söndags då alla drog sitt strå till stacken och kämpade in i det sista. Verkligen kul att se vår sammanhållning på planen även om vi har mycket att jobba på spelmässigt - konstigt vore det väl annars. Tack också till Österåkers IS för att ni tog er hela vägen till Västerås för att bjuda på en bra match och hoppas det blir fler gånger. Bra jobbat Grabbar! / Ted Nilsson Hökåsen BK 7 mar 2018 1kommentar
  • Truppen mot Kazakiska IF!

Samling 14.00 på Skälby IP. Matchen startar 15.00. Målvakt: Blomman Backar: Danne Ted Wattle Mange K Siljebäck Winge Mittfältare: Thommy Micke E Jonken Zanden Mange N Kalle Sebbe Anfallare: James Csaszar Nu taggar vi för tre nya poäng! Ni som inte är uttagna är varmt välkomna att komma och stötta på Skälby. Forza HBK! Hökåsen BK 1 jun 2018 5kommentarer
  • Matchreferat: Surahammar vs. HBK (2-1)

Tränarnas syn efter matchen. Vi startade lite väl passivt och det får vi i ledarstaben ta på oss och det fortsatte sedan så i stora delar av halvleken. Vi försökte ligga rätt i positionerna men det hela resulterade i att vi gav dem för mycket tid med bollen och de kunde på så sätt göra oss sårbara genom att ofta skära igenom vårat mittfält. Men vi är ännu ett nytt lag och vi är i en s k inlärningsfas! I paus snackade vi mycket och det är ruggigt roligt att se hur alla lyssnar, respekterar och tar till sig av allt som sägs. I andra halvlek tar vi tag i matchen - vi startar en kollektiv press och folk gör ett förbannat bra jobb för varandra som resulterar i att vi i stora delar av halvleken dominerar och styr matchen. Snacket på plan blir bättre och som tränare är det väldigt inspirerande och roligt att se en sådan scenförändring. Vi styr matchen över hela banan, som en enhet. De får slå ifrån sig, vi samlar upp och är väldigt rörliga - vi gör oss spelbara och allt liksom föll på plats, fantastiskt att se! Stor cred till samtliga spelare! Vissa av er spelar på platser ni inte spelat på förut men inge gnäll för det, det är en sak som underlättar och gör arbetet ännu roligare. Lagkänslan och spelet blir bara bättre och bättre! Slutresultat: Sura 2 - Hökåsen 1. Daniel Winge blev Hökåsens målskytt för kvällen och sammanfattar sitt mål: Jag löper in mot straffområdet ifrån min högerkant och väntar på inlägg men det blir en tilltrasslad situation där det tar tid innan bollen lite turligt kommer fram till mig och då är det endast en back ivägen som jag fintar bort med en fin felträff och bollen rullar skönt in i mål! Förutom målet så står Daniel Winge för en enorm kämpainsats på sin högerkant. Uppoffrande press spel och fina löpningar som dessutom resulterar till Hökåsens reducerings mål. Winge får därför välförtjänt titeln som matchens lirare mot Surahammar. Bra jobbat! / Erik Söderholm, Matheus Larsson, Ted Nilsson Hökåsen BK 20 apr 2018 0kommentarer
  • Grupperna är klara inför 021-Cup (DM) !

Grupp 1: Hamre Sala FF (3) IFK Västerås (4) FC Västerås (6 Dingtuna GIF (6) Hökåsen BK (7) Grupp 2: Fagersta Fagersta Södra IK (3) Västerås BK30 (4) Romfartuna GIF (5) Virsbo IF (7) Grupp 3: Hallstahammar Västerås IK (3) Gideonsbergs IF (4) Hallstahammar SK (5) Valskog IK (6) Grupp 4: Skultuna Skultuna IS (4) IK Oden (4) Norrby SK (5) Afghanska FC (6) Läs mer: http://salahebyfotboll.se/…/ett-hett-derby-vantar-i-lanscu…/ Hökåsen BK 2 mar 2018 0kommentarer