• Första serieförlusten, 1-2 mot IFK Tidaholm

Det var ett taggat IFK Tidaholm som tog med sig segern från Idrottsparken. 2-1 efter 1-0 i paus blev matchresultatet. Det var en rättvis seger för gästerna. Orsaken var i första hand ett svagt agerande från Grums sida än en övertygande spelmässig insats från segrarlaget. IFK Tidaholm skaffade sig ett klart övertag i början av matchen. Men det skedde enbart genom att lyfta fram spelet och arbeta sig till offensiva inkast (laget förfogade över en långkastare av rang i Johannes Gül) och hörnor. Grums bjöd också bredvilligt på dessa situationer genom tekniska brister och lågt tempo på egen planhalva. Brister som endast till en del kan bortförklaras av en vårojämn gräsmatta. Det tog 21 minuter innan Grums fick till ett anfall som hotade. Simon Molander tog sig in i straffområdet och inlägget knoppas till sist över ribban av Bastian Rojas. Ledningsmålet kom efter 34 minuter. Efter en förlupen höjdboll fick Johannes Gül bra läge efter ett passivt agerande av grumsförsvaret. Och chanserna i slutet av första halvlek gick till IFK Tidaholm. Grums försökte rycka tag i spelet i andra halvlek. Det blev bättre, men något egentligt tryck likande det vi såg på Idrottsparken tidigare under veckan kunde inte GIK gräva fram. 2-0 kom efter 66 minuter. Ännu en gång kom Tidaholm lättvindigt till avslut, nu hette målskytten Jonatan Almberg. Grums fick målmässigt kontakt i den 80;e minuten. Inhopparen Pablo Torrijos Munos behandlades omilt i straffområdet och från 11 meter var Bastian Rojas säker. Men denna gång förmådde inte Grums samla ihop till en riktig slutspurt, närmast till att bra avslut var David Lander efter en kort hörna. Grums fick inte till anfallsspelet. Det var statiskt och orörligt överlag och då handlar det inte bara om spelarna i främsta linjen. Denna gång darrade också försvarsspelet alarmerande. Tidaholm fick enkelt komma till avslut. Förutom målen skapades chanser. Grumsmålvakten Noah Gunnberg svarade för tre räddningar från rena frilägen (minuterna 41, 63 och 90). Insatser som motiverade målvakten betyget som bäste hemmaspelare för dagen. Efter att den femte omgången har fullbordats ligger Grums på en fjärdeplats, vilket i sig inte är fy skam. Ämnar man behålla en plats på den övre halvan bör man dock sluta med att skänka bort förstahalvlekar. Till slut går det inte att jobba i kapp, och då blir det förlust som idag. Av tillverkade 11 mål har endast 2 kommit före paus, resterande 9 i andra halvlek. Laget: Noah Gunnberg - Emil Thodal, Petter Gunnarsson, Emil Magnusson, Simon Börne (ut 69) - Ted Åhlund, Sebastian Carlsson (ut 78), Bastian Rojas - Simon Molander, Dawood Yako, Berkant Yildiz (ut 78) - Fredrik Bergvall, Andreas Ragnarsson (in 69), Pablo Torrijos Munos (in 78), David Lander (in 78), Simon Widström, Lucas Kämpe, David Klarén. A-lag för 2 dagar sedan 0kommentarer
  • Ny oavgjord match hemma

Målrikt och svängigt så det förslog när Grums och Tidaholms GoIF spelade 3-3 (0-2) på Idrottsparken. Tidaholm var i tvåmålsledning i paus. Det var en i högsta grad rättvis ledning. Gästarna var under halvleken det bättre laget. Spelade rörligt och effektivt. Man vann nästan varje närkamp och krigade sig till andrabollarna. Med förkärlek anföll man på sin högerkant. Där var också därifrån man hämtade sitt ledningsmål genom att vinna bollen högt. Det precisa inlägget nickades behärskat in av Leon Lazar. Ett par minuter senare utökades ledningen till 2-0 då Olle Josefsson fick på ett jätteskott. Grums spelade andrafiolen den första halvleken. Man fick inte till ett allvarligt menat anfall, det blev mest bollar upp mot en ensam Dawood Yako. Men så kom en andra halvlek som bevisade att dagens upplaga av GIK är gjord av ett hårt virke. Helt plötsligt tog man sig segrande ur närkamper och in kom Berkant Yildiz som en frisk fläkt och drog med sig övriga spelare i en tidigare saknad offensiv. Man svängde runt en match till ledning. Reducering efter 58 minuter då Ted Åhlund samlade upp i andravägen och placerade in bollen. Kvitteringen efter hörna i den 75:e minuten. Simon Börne nådde högst och en välplacerad assisterande domare noterade att bollen var över linjen. Fem minuter senare var hemmalaget i ledning. Nu fick man upp många spelare i offensiven och från nära håll tryckte Simon Molander in bollen.' Men Tidaholm skulle få med sig poäng, I den första av tilläggsminuterna (det skulle bli 7) kom Simon Hertthnek fri från högerkanten och kunde kvittera. Ett par skador tvingades vi notera i hemmalägret. Målvakten Jerker Westberg fick lämna redan i första halvlek (lårskada) och när David Lander stod iväg en för en hård frispark träffades han illa. Det blev ambulansfärd och en befarad hjärnskakning. Ny match hemma på lördag. Åter mot Tidaholm, men nu gäller det IFK. Sammanfattningsvis för Grums del var det en spelmässigt svag första del, men en moralhöjande insats resten av matchen. Laget: Jerker Westberg (ut 43) - Emil Thodal, Petter Gunnarsson, Emil Magnusson (ut 82), Simon Börne - Ted Åhlund, Bastian Rojas, Sebastian Carlsson - David Lander (ut 53), Simon Molander - Dawood Yako - Noah Gunnberg (in 43), Berkant Yildiz (in 53), Simon Widström (in 82), Andreas Ragnarsson, Robin Frisell, Pablo Torrijos Munos, Lucas Kämpe. A-lag för 4 dagar sedan 0kommentarer
  • Seger mot Sörstafors-Kolbäck, 3-1

Grums vann sin andra bortamatch. Mot Sörstafors-Kolbäck blev det till slut ganska klara 3-1 (1-0). Det blev en häftig inledning av matchen. Grums tog ledningen omgående. Via inspelningen kunde ledningsmålet klockas till 12,6 sekunder! Hemmalaget hade avspark. Boll hem till målvakt som spelade upp så illa att den hamnade hos David Lander, som skarvade framåt till Dawood Yako. Dawood dundrade upp bollen i nättaket. Efter den färgsprakande ouvertyren blev det en tämligen blek och händelsefattig första halvlek. Sörstafors-Kolbäck spelade hårt, resolut, men utan någon struktur i spelet. Det var med andra ord ett svårspelat lag, som hade några bra individuella spelare, men där jämnheten saknades. Försöken till kvittering strandade på Grums försvar och mynnade som bäst ut i några hörnor. Just en hörna var nära att resultera för Grums efter kvarten spelad. Petter Gunnarsson, för dagen högerback, hittade en ledig yta i bortre straffområdet. Skarven mot mål passerade målvakten, men en tillskyndande back avvärjde på mållinjen. Under första halvlek hade Grums svårt att få till flytet i spelet. Massor av granulat hade påförts planen, och den hade inte riktigt hunnit sätta sig. Det var också ovanligt många tekniska missar under halvleken. Spelet blev bättre i andra halvlek. Grums började hitta rätt med kortpassningarna och etablerade ett spelövertag. 2-0 kom 8 minuter in på halvleken. Efter hörna samlade Dawood upp, med två skottförsök såg han till att dubblera både sin och lagets målskörd. En frispark mitt på planen gjorde att Sörstafors-Kolbäck kunde flytta upp många spelare. I det så annars så samlade gästförsvaret hittade Gustav Holmström en lucka och med ett distinkt skott var reduceringen ett faktum. Grums styrde dock spelet, en jättechans noterades efter 69 minuter. Åter var det Dawood och David som var inblandade, men avslutet blev för tamt. Men, i den 77:e minuten, kom utökningen till två måls ledning. David Lander hade ett jätteövertag på sin back matchen igenom. Från sin högerkant utnyttjade han det än en gång. Vandrade efter några dribblingar ner mot kortlinjen, löpte in parallellt med densamma och vinklade in bollen framme vid målvakten. Det var inte utan att det påminde om ett annat 3-1 mål i en annan tid och på en helt annan nivå. Då var det 1958 och ett fullsatt Ullevi, nu fungerade det på en sliten konstgräsplan i Hallstahammar och inför 67 åskådare! Grums vinner välförtjänt. Sedan kommer matchen inte att aspiera på någon plats på topplistan. Efter matchen delades priser ut till bästa spelare. Juryns val föll på David Lander, ett beslut vi inte ser anledning till att ifrågasätta. Nu väntar 2 x Tidaholm hemma. Den uppskjutna matchen mot GoIF på 1 maj och den ordinare mot IFK helgen efter. Naturgräs väntar. Laget: Jerker Westberg - Petter Gunnarsson, Bervan Kayhan, Emil Magnusson, Simon Börne - Ted Åhlund, Bastian Rojas, Simon Molander - David Lander, Berkant Yidliz (ut 87) - Dawood Yako (ut 84) - Noah Gunnberg, Lucas Kämpe (in 84), Alex Malmgren (in 87), Damir Horvat. A-lag för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • JOYNA

Idag ser vi till att alla Joynar Grums IK Fotboll! Idag satsar vi på att alla i vår förening säljer minst två JOYNA-prenumerationer, så dela din länk till de som står i din hejaklack. Förresten, ger du dig själv en eller två chanser att vinna 10 miljoner kronor varje vecka? PREMIE Värvar du 5 prenumerationer under april får du 500 kronor i presentkort. För att hitta din länk logga in på: admin.folkspel.se. För dig som inte gjort klart din registrering, gå in på länken som kommer här: länk Grums IK FK för 13 dagar sedan 0kommentarer
  • Mål på tilläggstid räddade poäng mot Karlstad U

Hemmapremiärmatchen på Idrottsparkens konstgräs mot Karlstad Utveckling slutade oavgjort, 2-2 (1-1) efter en händelserik match. Tidigt ledningsmål för gästerna. I efterdyningarna av en hörna skickade Felix Hedman in en hård boll som letade sig i nät. En hemmaspelare ändrade riktning på bollen och domarens officiella beslut blev självmål. Detta redan i den 5:e minuten. Karlstad, välorganiserade på sina fasta offensiva situationer, hade ett kraftfullt vapen där. Grums repade mod och började hota. Dawood Yako fick en fin gjupledsboll av Bastian Rojas efter 10 minuter och från friläget avslutade han i ribban. Det var bara en början av flera öppna målchanser från hemmalagets sida. Samma man fick ett kalasläge efter 16 minuter då Berkant Yildiz vann boll högt upp i planen, men avslutet blev inte önskat. Sebastian Carlsson skickade bollen från 40 meter mot ett tomt gästmål när målvaken var långt ut. En tillskyndande back hann upp och nicka undan på mållinjen. Kvitteringen kom efter 33 minuter. Dawood skapade hela tiden oro i motståndarförsvaret. Ny framstöt på vänsterkanten och passningen nådde David Lander som fick till ett fint avslut med högerfoten. Spelmässigt fick Karlstad mer att säga till om i andra halvlek. Grums fortsatte dock att skapa klara målchanser. Berkant var helt fri i den 63:e minuten frispelad av Dawood, skottet smet utanför stolpen. Filip Jansson, inhoppare med pigga utvilade ben, satte Karlstads högerförsvar på stora prov. Friläge nästan direkt, men passningen till Dawood lästes av utmärkt spelande målvakten Toomas Kocys. Karlstad tog åter ledningen i den 85:e minuten. Än en gång var det efter en fast situation. Inhoppande Love Lindström fick till ett perfekt avslut efter marken. Kvitteringschans i redan 88:e minuten då Robin Frisell fick fri lejd på högerkanten, men skottet hamnade ovanför målet. Men Grums gav sig inte. I den fjärde tillägsminuten (det skulle bli fem) föll 2-2. Djupledsbollen från Simon Börne förvaltade Filip på bästa sätt. Klev in i farligt område och på passningen gjorde inte Ted Åhlund något misstag. Det var säkert med blandade känslor som lagen lämnade planen denna gång. Karlstad nöjda med spelet, men grämde sig säkert över att ett så sent ledningsmål inte räckte till seger. Grums lyckliga över en sen kvitering, men att skapa så många chanser som man gjorde utan utdelning är naturligtvis en missräkning. Förra fredagens seger skickade upp Grums i en tillfällig serieledning. Resultatet i denna match räcker precis lika långt. Det är serieledning innan helgens matcher ändrar på det. Men när tredje omgången är fullbordad står Grums och Tidaholms Goif kvar på två matcher efter den uppskjutna seriepremiären. Laget: Jerker Westberg - Emil Thodal, Bervan Kayhan, Petter Gunnarsson, Simon Börne - Bastian Rojas Diaz (ut 90), Ted Åhlund, Sebastian Carlsson (ut 59) - David lander (ut 68), Berkant Yildiz (ut 68) - Dawood Yildiz - Noah Gunnberg, Simon Molander (in 59), Robin Frisell (in 68), Filip Jansson (in 68), Mahdi Nasari (in 90), Simon Widström, Andreas Ragnarsson. A-lag för 15 dagar sedan 0kommentarer