• Referat: IF Centern - Alets IK

Halmstadderbyt slutade med förlust! Med ca 200 personer i publiken och värme som en sommardag var inramningen på Kärlekens IP näst intill perfekt, tilltagande vind gjorde det dock svårspelat i luften och en bedrövlig gräsmatta gjorde det svårspelat på marken. Så någon vidare publikfriande fotboll var inte lätt att spela. Duellspel blev då det som framför allt präglade matchen, inledningen från vår sida är helt okey och vi har någon halvchans efter hörna. En kvart in i matchen kommer dock 1-0 till IFC, vi är osynkade i offsidelinjen och IFC får friläge från ca 10 meter in på vår planhalva. Ytterligare en kvart senare är vi passiva vid ett inkast och tämligen enkelt kommer 2-0. Vi skapar någon halvchans tlll reducering men inte mycket mer. Duellspel är såklart viktigt men vi hamnar snett när vi "bara" har fokus på det istället för att följa vår matchplan. Skönt är att vi är överens i paus om vad vi behöver göra för att hitta tillbaka och få grepp om vår prestation. Inledningen av andra halvlek är också klart bättre och känslan från sidan är positiv och reduceringen ligger i luften, Affe har ett fint skott som skruvar sig precis utanför stolpen. Men när vi är i ett skede av speluppbyggnad och slarvar så bjuder vi istället på 3-0 och uppförsbacken blir än större. Vi ger dock aldrig upp och reduceringen kommer direkt genom födelsdagsfirande Jonas som stöter in Antons volleypass. Ny energi och bättre fokus från vår del nu, vi är på gång att ta oss in matchen på riktigt. Emil har ett skott i stolpen som med någon centimeter till åt rätt håll kunde gett ytterligare liv i matchen. Vi ligger på och skapar några bra chanser till men Centern försvarar sig väl och tar med sig alla poängen. Vi lägger derbyt till handligarna, tar några vilodagar fram till måndag, sen preppar vi för en bra prestation hemma på vallen på söndag mot IFK Fjärås. /Coach T Senior Herr för 8 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Alets IK - Kungsbacka IF

Första 3 poängaren på kontot! Idag fick vi äntligen spela seriematch på Alevallen, som för dagen höll en ganska god kvalitet sett till det kalla vädret som har hållit i sig. Bara att få springa ut på vallen gav en go stämning och bra energi som vi tog med oss direkt vid matchstart. Dagens första halvlek är den bästa för året och vi skapar bra tryck under längre perioder, KIF har några ströchanser men på det stora hela har vi bra kontroll på matchen. Fint kombinationsspel blandat med längre bollar bakom motståndarens första press. Vi flyttar spelet dit det är mest attraktivt att spela helt enkelt, och vi går till pausvila med rättvisa 3-0. Som väntat kommer KIF ut med en annan energi i andra och vi försvarar oss väl under den första kvarten då dem lyckas skapa några fina lägen. Sebbe gör ett par klassräddningar och vi har marginalen med oss vi något avslut. Men ett gediget försvarsarbete tar udden av deras energi och vi kan göra 4-0 i 63:e minuten och definitivt stänga matchen. KIF reducerar med 19 minuter kvar men det har ingen större påverkan och matchen spelas bekvämt av med lite målchanser åt bägge håll. 3 välförtjänta poäng till Alets IK! 16' 1-0 Linus.E (Alex.J) 34' 2-0 Edvin.S (Linus.E) 39' 3-0 Emil.H (Edvin.S) 63' 4-0 Linus.E (Emil.H) 71' 4-1 --- /Coach T Senior Herr för 13 dagar sedan 0kommentarer
  • Ordförande har ordet

En spännande tid ligger framför oss. Inomhusträningar flyttar ut på gräs igen, försäsong blir seriesäsong, nya och gamla kamrater välkomnas i klubben tillsammans med ledare och föräldrar. Alets IK står för glädje och gemenskap. Alla är välkomna och alla skall känna stolthet och glädje av att tillhöra klubben. Vi har just nu en fantastisk fotbollsskola och en ungdomsverksamhet för både flickor och pojkar i nästan alla åldrar. Vår ambition är att ha minst ett lag i varje årskull tillsammans med vårt seniorlag och kanske ett veteranlag om någon skulle vara intresserad. Vi har en stark tillväxt, men ser gärna att ännu fler hittar vår förening. Ung som gammal. Alets IK är kamratskap och god sammanhållning. Vi står upp för varandra, kämpar tillsammans och gör helt enkelt våra bästa prestationer tillsammans, på och vid sidan av planen. För första gången på 30 år har klubben ny ordförande. Jag passar därför på att tacka Per ”Mr President” Hallström för strålande insatser och engagemang genom åren. Per Hallström kvarstår i styrelsen tillsammans med Anders Holmén, Stefan Bokström, Martin Östling, Rolf Bengtsson, Anders Brogren och jag själv då. En presentation av mig som några kanske bara känner som blomsterhandlaren, eller inte alls, är kortfattat att jag driver mitt familjeföretag Fritz Blommor med butik i stan och vår härliga handelsträdgård på västers höjder. Jag bor tillsammans med min Gunilla i Stenhuggeriet och vi har tre barn var från tidigare äktenskap. Fritiden spenderas gärna på golfbanan sommartid och i någon välpistad backe vintertid. Jag var aldrig någon fotbollsspelare, jag hade ingen teknik, ingen snabbhet och ingen vidare speluppfattning. Men jag hade fantastiska ledare och världens bästa lagkamrater. Lagkamrater som blev vänner för livet. Laget, Ledarna, Alevallen och Alets IK blev en gemenskap och glädje som fortfarande gör mig stolt, en stolthet jag gärna vill att alla, gamla som unga skall känna för Alets IK. Som ordförande för denna fantastiska förening är min förhoppning att tillsammans med styrelsen, aktiva och ledare fortsätta forma, utveckla och stärka föreningen för framtiden. Sätt igång ALET! Hälsningar Fredrik Fritz Ordförande Alets IK fredrik@fritzblommor.se Alets IK 20 apr 4kommentarer
  • Referat: Alets IK - Derome-Åskloster FF

Vi är igång! Igår var det seriepremiär på Söndrums IPs konstgräs, som anat blev det en jämn tillställning. Första halvlek är på det stora hela ganska jämn där det finns ett par bra chanser åt båda håll och 0-0 i paus hade varit logiskt. Det är väl inte alltid fotboll är logiskt, det var det inte heller idag. I första halvleks sista sekund så blir det rörigt efter en hörna och bollen landar turligt framför fötterna på en motståndare som får öppen kasse och 0-1 är ett faktum. Psykologiskt tungt mål att släppa in precis innan paus. Men vi är starka och har en bra dialog i paus och det är ett beslutsamt lag som tar sig an andra halvlek och kvitteringen ligger i luften, i matchminut 53 så kommer den genom Emil som vackert curlar avslutet otagbart i bortre. Vi fortsätter att styra matchen efter kvitteringen, därför kommer även 1-2 målet på ett psykologiskt tungt sätt, dvs att vi släpper in mål när vi har vår bästa period i matchen totalt sett. Men som sagt, vi är starka, kvitteringen kommer tre minuter senare i matchminut 67, efter en bra hörna av Emil tar Anton avslutet som styrs i mål av Pontus. Gött med svar direkt! Matchens resterande ca 20 minuter böljar en del och helt orimligt känns det inte med delad poäng. Vi tar första trean på fredag istället! Vi har inget uttalat om att utnämna matchens lirare eller så, men med en så brutalt bra insats som Jonas gör idag så vill vi ändå lyfta fram honom, vilken prestation!! 45´ 0-1 53´ 1-1 Emil (Edvin) 63´ 1-2 67´ 2-2 Pontus (Anton) / Coach T Senior Herr 15 apr 0kommentarer
  • Seriepremiär!

På söndag är det dags för seriepremiär då vi tar emot Derome/Åskloster FF på Söndrums IPs konstgräs(Alevallen är tyvärr inte spelbar ännu). Spelbar är dock truppen, till stora delar i alla fall, några skavanker är kvar och någon enstaka är bortrest men på det stora hela känns det ändå helt okey. Skönt efter denna skakiga försäsong att det börjar ordna upp sig. Vi mötte DÅFF i DM tidigare i år, en ganska bra prestation egentligen men en del enkla misstag straffade oss då, det bjuder vi inte på denna gången. Nu är det nya match med nya förutsättningar och vi siktar givetvis på 3 poäng! Vi ska försöka bjuda på en underhållande tillställning så se till att ta dig Söndrums IP och stötta oss mot seger! Matchstart 12:15 /Coach T Senior Herr 12 apr 0kommentarer