• SM-guld till BoIS

47 år efter att klubben grundades kan vi titulera och svenska mästare även på dam- och flicksidan. Pojkguld finns från 80-talet. Efter en oerhört spännanade final kunde BoIS avgöra i andra sudden death perioden. Tea Forsberg slår påpassligt in en retur till 3-2 efter att Sara Bahamondez fångat upp en felpassning och tagit sig in i strafformådet. Första halvleken böljade fram och tillbaka med många vassa chanser åt båda hållen med både Olga Bertilsson Skog i BoIS och Svea Aspelin i VSK gjorde en kanonmatch. VSK ledde ändå med 1-0 i halvtid då Elin Palm petade in en retur mot slutet av halvleken. I början av andra gjorde Willemina Ahlford 1-1 genom en fantastisk soloprestation. VSK får dock snabbt in 2-1 på hörna genom Hilda Kolsmyr och får energi och har ett övertag i stora delar av andra. En timeout i 80:e minuten gör att BoIS lyckas mobilisera all kraft för en sen kvittering och skapar chanser. Och kvitteringen kommer, i absolut sista minuten. Denna gång är det Ellen Aarnio som är på rätt plats och petar in en retur. Vild glädje. I förlägningen är det två trötta lag och spelet fortsätter bölja. BoIS har fått tillbaka energi efter målet och en kort bit in i andra förlängningshalvan avgörs det och överlyckliga tjejer kan fira. Matchen var som alltid mellan dessa lag superjämn och tillfälligheter avgör. I BoIS gör ju alla en bra match men ska några nämnas lite extra är det förstås Olga Bertilsson Skog i målet och Emma Wendt på liberon som alltsomoftast satte stopp för VSK:s vassa anfallare. Stort grattis till alla spelare och ledare. Uppsala BoIS 16 mar 0kommentarer
  • Information om F17 SM-finalen

Lite praktisk info: Matchen börjar 15.30, men det är bra att vara på plats 14.45 för att vara säker på att inte missa någonting då det händer saker från 15.10 och så vill väl ni supporters sjunga upp er 😊 Biljetter gäller till hela arenan, men BoIS-supporters ställer sig bäst på läktare B (ståplats) bakom avbytarbåset som ligger närmast ingången/cafeterian. Det kommer att följa med ett 20-tal matchtröjor till utlåning så det syns att det finns BoIS-supportrar på plats! Laget fick 2 biljetter per spelare. Dessa biljetter har Anna-Karin för utdelning vid entrén. (14.45) Det kan bli så att inte alla biljetter används så köp inga biljetter förrän du är på plats. Det går snabbt att köpa biljett på nätet. Har man problem att ta sig till Västerås kan man alltid samåka. Kasta iväg ett SMS till Katarina S 0703036489 som koordinerar skjuts. Snart kör vi! Uppsala BoIS 14 mar 0kommentarer
  • Tränare Saga Ekmyr inför SM-finalen för F17

I morgon är det dags för Uppsala BoIS F17-lag att spela SM-final. En fantastisk prestation och något hela föreningen är mycket stolta över. 15.30 är det avslag och på andra sidan står Västerås SK, som alltså har hemmaplan då SM-finalerna spelas i ABB Arena i Västerås. Hemsidan kollade läget med lagets Saga Ekmyr. Hur jobbar ni med att hantera de nerver som uppstår inför en sådan här match? – Innan semifinalerna började så tog vi in Olle Wiberg som hade ett föredrag om tävlingsnerver och hur man kan hantera nervositet. Så många av tjejerna tog åt sig av det han sa och jobbar utifrån det. Sen har vi också pratat mycket om att det är normalt att vara nervös och att man kan prata med varandra och stötta varandra. Sen finns ju alltid vi ledare tillgängliga om det skulle vara något särskilt. Hur skulle du summera säsongen som tagit laget hit? – Jag skulle säga att vi har haft en bra säsong. Vi var lite trögstartade i början vilket ledde till en 4e plats i World Cup Girls. Sen fortsatte vi att nöta på och bygga upp ett eget spel. Det ledde till att det lossnade ordentligt i seriespelet och vi vann serien obesegrade med enbart en match som slutade oavgjort. När vi nådde semifinalerna hade vi uppnått säsongens första mål, vilket var en riktig milstolpe och en morot för tjejerna att köra vidare mot nästa mål, att nå SM-finalen. I första semifinalen var vi lite trögstartade och de var mycket nerver men i andra halvlek så lossnade det och vi tog med oss det in till den andra semifinalen. Vi har haft en fantastiskt stöd från föreningen, föräldrar och supportrar och det har verkligen hjälpt tjejerna att ta sig dit dom är idag . Kommer ni göra något annorlunda upplägg i förberedelser eller taktik mot en mer "vanlig" match? I och med att det är en SM-final så blir det ju lite annorlunda, det är mycket som händer runt om kring som man måste ta med i planeringen och förberedelser. Men vi försöker att största möjliga mån inte göra några större förändringar utan fortsätta på det spår vi har gjort hela säsongen. Det gäller allt i från matchförberedelser till taktik. Det är klart vi har varit inne och finslipat på detaljer men i det stora hela är vi nöjda med vårt spel så om vi gör det rätt som kommer det ta oss hela vägen. Matchen går att se på Bandypuls. Men bäst ses den så klart på plats. Biljetter finns att köpa här >> Uppsala BoIS 14 mar 0kommentarer
  • BOIS i SM-final

Efter 47 år är vi i klubbens första SM-final på dam- och flicksidan. Efter 5-1 borta och 3-0 hemma mot Villa Lidköping står det klart att vi på fredag gör upp med Västerås SM-guldet. I dagens match startar Villa Lidköping lite piggare och skapar en del situationer, hörnor och halvchanser men BoIS håller tätt. I 19:e minuten gör Signe Palm 1-0 till BoIS, vilket kanske inte speglade starten på matchen. Efter det är matchen jämn och böljar fram och tillbaka med en del chanser för båda lagen. Villa skapar många hörnor (14. Mot 8 för BoIS) och får till ett par farliga skott men saknade fullträffen. BoIS-tjejerna spelade med ett beundranvärt lugn matchen igenom och försvarsspelet var väldigt starkt. Det var för övrigt Villas försvarsspel också och de två väldiscilpinerade försvaren släppte inte till många klara chanser under matchen. Den matchbilden hade BoIS inga problem med då de hade ett rejält försprång in i dagens match. Villa försökte driva på men fick inget riktigt tryck på BoIS. I 64:e minuten blir det mer uppförsbacke då Ethel Hyllander gör 2-0. I slutminuten gör Sara Bahmondex 3-0 på en omställning då hon med sin fart är svårstoppad. Grattis till en stark laginsats där Olga höll nollan, försvarslinjen var felfri och våra offensiva spelare visade prov på stor spelförståelse och mognad. Hoppas på en rejäl klack i Västerås på fredag kl 15.30. Uppsala BoIS 9 mar 1kommentar
  • Semifinal hemma för F17-tjejerna

På lördag spelar F17 semifinal mot Villa Lidköping hemma i Recoverhallen. Första matchen (semin spelas i dubbelmöte där resultaten räknas samman) slutade 5-1 till BoIS och nu har vi en fantastisk möjlighet att för första gången se ett BOIS dam- eller flicklag i en SM-final. Matchen ses på palst eller på Bandyplay. Välkomna! Uppsala BoIS 8 mar 0kommentarer