• Seger på Forsvallen

Damerna vann kvällens hemmamöte på ett soldränkt Forsvallen mot Vänersborgs FK med hela 5-1 efter ledning 2-1 i halvtid. SBTK hade ett stort spelövertag matchen igenom och segersiffrorna var i underkant. Tränare Jesper Johannesson sammanfattar matchen: - Vi inleder matchen bra och tar oss fram mycket på kanterna då VFK stänger ytan centralt. Vi får mycket inspel men får inte dit bollen. Dem gör 0-1 lite snöpligt men här är jag otroligt nöjd med hur vi agerar som lag och fortsätter agera lugnt och värdera situationerna. Vi skapar väldigt mycket målchanser idag och får betalt för de. Målskyttar: Sofia Olsson 3, Linnea Enyck och Moa Karlsson. Skepplanda BTK för 11 timmar sedan 0kommentarer
  • Seger mot Assyriska

Skepplanda BTK vann fredagskvällens svåra bortamatch mot Assyriska BK på Ruddalens konstgräs. Matchens enda mål kom fyra minuter före pausvilan. Frane Sirinic stod för ett fint förarbete till Hugo Backman som från nära håll kunde sätta bollen i nät. - Vi gör en riktigt bra arbetsinsats, jobbar hårt i nittio minuter. Försvarsspelet är hundraprocentigt. Det är en tajt match mot ett bra motstånd, men jag tycker vi vinner välförtjänt, summerade SBTK-tränaren Johan Elving direkt efter slutsignalen. Inga mål i den andra halvleken, men väl två röda kort. Först visades hemmalagets Balén Nore Hamad av banan i den 73:e minuten och med tio minuter kvar att spela fick gästernas mittfältsmotor Tobias Ottosson sin andra varning. Nästa match för Skepplanda spelas hemma mot IK Zenith fredag 24 maj. På bilden ses målskytten Hugo Backman och målvakten Mathias Holmström. Skepplanda BTK för 12 timmar sedan 0kommentarer
  • Hemmamatch för damerna imorgon fredag

Imorgon fredag spelar damerna mot Vänersborgs FK 19.15 hemma på Forsvallens gräs. Bortalaget kommer från derby mot VIF där lagen delade poäng efter 2-2. SBTK vann senast när laget var i Alingsås och mötte KIK med hela 6-1 där laget gjorde en bra andra halvlek som resulterade i fem mål. Jesper Johannesson inför morgondagens match: - Vi kommer väl förberedda efter en väldigt bra träningsvecka. Vi ska spela vidare på andra halvlek senast mot Alingsås så kommer vi bli väldigt svårstoppade. Vi hälsar domarteamet, VFK och publik välkomna till Forsvallen. Skepplanda BTK för 2 dagar sedan 0kommentarer
  • Bortamatch på Ruddalen

På fredagskvällen beger sig Skepplanda BTK:s herrar till Ruddalens konstgräs för match mot tabellfemman Assyriska BK, som efter sex spelade omgångar har nio poäng. Det har blivt två segrar, tre oavgjorda och en förlust. – Det är en svår uppgift som väntar oss. Assyriska är ett disciplinerat lag som besitter en hel del kvaliteter. Vi kommer inte att få något gratis, förklarar SBTK-tränaren Johan Elving. I senaste omgången hemmavann SBTK mot Velebit med 3-2 medan Assyriska klarade 0-0 borta mot hittills obesegrade Dalstorps IF. – Vi var inte nöjda med vår presatation mot Velebit. Vi gladdes över poängen, men vet samtidigt med oss att vi kan bättre, säger Johan Elving. Avspark mot Ayssyriska BK sker fredag 17 maj klockan 19.30. SBTK:s trupp: Mathias Holmström Elliott Berglund Anton Olsson Alexander Veglo Emil Frii Tobias Ottosson Oliver Björkman Frane Sirinic Anton Zetterlund Rasmus Ydal Hugo Backman Jesper Pedersen Mattias Johansson Kalle Hamfeldt Niclas Elving Kasper Karlsson Kevin Tran Skepplanda BTK för 2 dagar sedan 0kommentarer
  • Seger i Alingsås

Damerna vann dagens bortamatch mot Alingsås KIK med 6-1 (1-1), Anna Siverbo 2, Linnea Enyck 2, Amanda Leander och ett självmål. Det började dock på sämsta sätt då hemmatjejerna tog ledningen redan i tredje minuten efter lite schabbel i SBTK försvaret. Kvitteringen kom dock omgående då Anna Siverbo höll sig framme och petade in returen på Amanda Leanders skott. Resten av halvleken präglades mest av stressat spel och dåligt tålamod i spelet från SBTKs sida. 1-2 kom i inledningen av andra halvlek när Emma Sandqvists inlägg styrdes i mål av hemmaförsvaret och minuter senare gjorde Linnea Enyck 1-3. 1-4 gjorde Anna Siverbo på ett vackert avslut och i slutminuterna gjorde Linnea Enyck sitt andra mål och allt avslutades med en riktig pärla när Amanda Leander hittade målvaktens vänstra kryss. Tre viktiga poäng och tränare Jesper Johannesson efter matchen: - Första 45 gör vi inte mycket rätt, vi vårdar inte bollen, vi vill framåt hela tiden och saknar tålamod. Vi är långt ifrån våran nivå. I andra halvlek finner vi ett lugn i allt vi gör och spelar precis som vi gjort i föregående matcher och då är det här laget riktigt bra! I nästa omgång, på fredag, väntar Vänersborgs FK hemma på Forsvallen. Bilden: Linnea Amanda och Anna Skepplanda BTK för 6 dagar sedan 0kommentarer