Lohärads IF

Referat: La Floresta (SPA) - Lohärads IF

Match på vårt träningsläger i Salou, Barcelona. Detta var ett motstånd som researrangören hade fixat.

Vi hade på dagen haft träningspass á 1,5 timme. Det var underbart väder, så träningarna tog på krafterna. Sol och skönt väder var vi inte vana vid.

Motståndarnas namn "La Floresta", vi visste inget om dom. Men de såg bra ut på uppvärmningen. Domaren (som inte pratade engelska) ville spela 4x18 min istället för 2x35 min, varför förstod vi inte då och vet fortfaranade inte. Men vi delade vårt lag på två, två jämna lag. Lagen spelade två halvlekar på 18 minuter på rad, sedan tog det andra laget över.

Vi börjar matchen bra och gör 1-0 i 5:e minuten. Max vände ut och in på sin back ute på höger kanten och hittar Claudio snett inåt som trycker dit. Skönt med ledning. Men matchen var jämn. Det som överraskade (eller kanske egentligen inte) var att de spelade onödigt fult och tilläts det, vi hade inte samma nivå som domaren. Men killarna skal ha beröm, alla höll sig i skinnet.

Idag gjorde Samme sin första match sedan augusti 2012, äntligen var han tillbaka på plan. Hans knä/ben var det inget fel på, han fick hoppa hinder när de försökte kapa han. Samme grejade det galant.
Vi började ta över spelet och spelade mycket bra. Riktigt kul att se alla spela på den höga nivån, det gäller även de som spelade sedan.

I den 20:e min gjorde vi 2-0, genom ett kanon skott av AK, Kalle slog ett inlägg till AK som var helt fri. Bra uppfattning av Kalle och dunder skott av AK. Mycket bra spel av oss över lag, riktigt kul att se.

I den 37:e min gjorde vi 3-0. Då hade vårt "nya lag" bara spelat i 1 minut i halvlek nr 3. Detta fick spanjorerna att hänga med huvudet. 3-0 gjordes av GH (skott, stolpe in), pass Dysén.
Det blev även 4-0 i den 40:e minuten. Skott utifrån av Anton, efter pass och ett mycket bra slit av Dyén.
5-0 gjorde Jocke efter ett mycket bra väggspel med Lang på högerkanten, sedan passade Lang snett bakt och där kom Jocke igen.

Vi äger matchen totalt nu, det var bara ett lag på plan. Nu rann det iväg, i den 46:e min gjorde vi 6-0 på straff. GH blev fälld, inget att snacka om. Dysén tog straffen och gjorde inga misstag, säker straff. Idag var Dysén riktigt het och jobbade mycket bra, mycket roligt att se. I den 51:a min gjorde Jocke sitt andra mål för dagen.

Nu dog matchen lite, spanjorerna slutade spela och vi var inte lika heta längre. Men över lag gör ALLA I LAGET en kanon insats. När vi efter matche tog en gemensam lagbild så kunde man tro att vi hade förlorat med 0-10, spanjorerna jublade som bara den och livade verkligen upp stämningen efteråt. De ville byta tröjor med oss, de ville få kompisar på "Faceboo" (Facebook för er som inte förstod det).

Kul att se när dom visade tydligt att de var små jämfört med våra längre spelare. De tyckte det var jobbigt att möta Alex Mesch / Jocke i närkamper. Nästa så att dom försökte undvika dom. Detta var ett mycket skönt och trevligt gäng, förutom i början när de spelade fult (men det avtog, som tur var).

Efter matchen var det många som var trötta, detta var en lång dag med mycket fotboll :)

FORZA LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIF!!!