18 oktober 2016
18:45

IK Zenith

Referat: Jitex U - IK Zenith

Sista seriematchen för året och vi ville avsluta med en seger och komma över 30 poäng i serientabellen. Vi inleder lite försiktigt men när matchen satt sig enfter ca 10 minuter tar vi över allt mer. Sedan spelar vi riktigt bra fotboll i 30 minuter med fina instick på ytterforwards, inlägg från kanterna där mittfältare fyller på för skott eller nick. Vi har minst fyra klara frilägen och det enda vi inte lyckas med är att få in bollen. Zenith är inte helt ofarliga och oroar en del när de kommer upp med snabbar forwards som gärna går i djupled. På en omställning efte ca 30 minuter hinner vi inte riktigt med, förlorar en duell på kanten och bollen spelas in framför vårt mål där nästa Zenith-forward kan bredsida in 0-1. Tungt i det läget och vi tappar lite tempo resten av halvleken och matchen jämnar ut sig.
I halvlek pratar vi om att vi vill inte slå den avgörande passningen sp snabbt, utan försöka spela upp på mötande forwards och få med mer spelare i anfallen. Det för vi till ganska bra men Zenith försvarar sig bra också. Även i denna halvleken har vi 2-3 frilägen utan att kunna få in bollen och vi börjar se tiden rinna iväg.
Men med ca 10 min kvar får vi lite en skänk från ovan, ett friläge som nog var offside men domaren friar och vi kan kvittera. Skönt att få utdelning även om det det var ett lite tveksamt läge. Men det ger oss mer energi, vi kämpar på och vi kan spela oss fram till några hörnor i slutet. Hela matchen har vi slagit väldigt bra hörnor men inte kommit till nickar eller skott på dem. Men så med 3 minuter kvar får vår ena ytterback pannan på bollen och den smiter in mellan målvakt och försvarare, vilken glädje och lättnad efter alla frilägen vi haft i matchen.
Matchen slutar 2-1 och Zeniths tränare erkänner attt vi vinner rättvist även om de förståss är besvikna på domslutet vid ett av målen. Vi kan hålla med om båda sakerna men i slutändan är det ju domaren som dömer.
Skönt att få göra en bra avslutning, vi var lite vesvikna efter matchen mot Landvetter där inställning och jobbet var bra men vi inte får till spelet ordentligt. Zenith sätter inte lika mycket press på oss men även de är dkutiga i denna matchen. Men idag har vi ett mycket bättre spel och bättre rörlighet med forwrads som ör klara alternativ vi uppspel, ett röligt mittfält och en stabil backlinje med ytterbackar som fyller på på kanterna. Skönt att få avsluta så positivt!
Nu slutar vi på 32 poäng, en klart godkänd insats och vi kommer fyra eller möjligen femma i serien beroende på hur de andra lagen avslutar. Även det ett godkänt resultat med ett nytt lag för säsongen. Bra spelat och bra avslutning tjejer!
Om några dagar summerar vi säsongen här på lagsidan.